Újabb rezsicsökkentés

Sokat nőtt a Fidesz népszerűsége az elmúlt évben, elemzők szerint a a rezsicsökkentésnek köszönhetően
Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát a budapesti Bécsi úton.
Vágólapra másolva!
A Figyelő úgy értesült, hogy küszöbön a rezsicsökkentés második hulláma. Két forgatókönyv létezik, az egyik a gáz és az áram árát csökkentené, a másik egy egyszeri rezsiutalvány-támogatást adna az érintetteknek. 
Vágólapra másolva!

Hamarosan a parlament elé kerülhet a rezsicsökkentés 2.0 tervezete – értesült a Figyelő. A hetilap csütörtöki számában arról ír, hogy több előterjesztés is készült már a témában. Az egyik verzió szerint a következő rezsicsökkentés szociális alapú lesz, vagyis a nehéz szociális helyzetűeknek, a nagycsaládosoknak, vagy éppen a nyugdíjasoknak adhat további kedvezményeket az állam az áram- és a gázár-csökkentésben. A Figyelő azonban egy másik javaslatról is beszámolt, amely egy egyszeri rezsiutalvány-támogatást adna a kedvezményezetti körbe tartozóknak.

Volt, lesz Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A 2013-ban indított első rezsicsökkentő program visszavágta az energia, a szennyvízszippantás és a csatorna-, víz- és kéményseprés árait. A Fidesz szerint az intézkedés azt eredményezte, hogy a szolgáltatók helyett az embereknél maradt a pénz:

becslések szerint átlagosan évi 170 ezer forinttal több marad az állampolgároknál.

A közeljövőben tehát a parlament már a rezsicsökkentés következő lépéséről tárgyalhat, de arról még nincsenek pontos információk, hogy az újfajta rezsicsökkentés pontosan kiknek ad kedvezményt és milyen formában. A Figyelő úgy tudja, hogy a rezsicsökkentés 2.0 mindenesetre igazodik majd az új trendekhez.