Semjén Zsolt: Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik

IV. Károly mellszobrának avatási ünnepsége a Városháza Parkban, Semjén Zsolt
Vágólapra másolva!
A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen beszédet mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A KDNP-s politikus szerint Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz.
Vágólapra másolva!

Mintegy ötezer meghívott vendég előtt Semjén Zsolt arról beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és hogy a magyar kormány az európai szinten is jelentkező demográfiai válságot nem betelepítéssel, hanem a házasságkötések és a születések számának emelésével kívánja megoldani. Kiemelte, hogy

Semjén Zsolt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen elmondott beszédében kiemelte, hogya nem szabad hagyni, hogy Brüsszelből gazdasági bevándorlókat erőltessenek Magyarországra, a magyar identitás megőrzéséhez Magyarország etnikai összetételét kell megőrizni. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Semjén Zsolt kijelölte a kormány családpolitikájának legfőbb célját is:

A politikus ismertette, hogy az Orbán-kormány milyen intézkedéseket tett a magyar családok támogatása érdekében:

  • 2010 és 2016 között a nagycsaládosok jövedelme nőtt a leginkább, a nettó jövedelem több mint kétharmadára, a reáljövedelem több mint másfélszeresére emelkedett.
  • Otthonteremtésre a nagycsaládosok - a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a támogatott hitel révén - 141 milliárd forintot kaptak; és a 142 ezer három vagy több gyermeket nevelő családból 120 ezernek nem kell személyi jövedelemadót fizetnie.
  • A nagycsaládosok gyermekei ingyen kapják a tankönyveket a jövőben a középiskola második, harmadik és negyedik osztályában is.
  • A nagycsaládosok gyerekei a bölcsődében és az óvodában ingyen, az általános iskolában fél áron ebédelhetnek. Az erre fordított költségvetési keret jövőre nyolc százalékkal nő.

Novák Katalin, az EMMI államtitkára elmondta, reményei szerint jövőre a NOE-tagok kézhez tudják venni az új nagycsaládos kártyát, amely a jelenleginél több kedvezményt ad és többen fogadják majd el. Emlékeztetett, tavaly a kormány az éves támogatáson felül 300 millió forint pluszt szavazott meg a NOE-nak, ebből kezdték el kidolgozni az új kedvezménykártya-rendszert. Az államtitkár szerint a NOE-nek köszönhetően

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint szerint a Nagycsaládosok Országos Egyesületének köszönhetően egyre többen mernek belevágni a nagycsaládos életformába, amely a nemzet megmaradásának a záloga. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az egyesület tagjait a gyerekek és a családok szeretete, valamint az élet és az anyaság tisztelete köti össze, amely értéket népszerűsíteni kívánnak. Emlékeztetett arra, hogy tavaly nyár óta a kormány stratégiai partnerként tekint az egyesületre. A NOE elnöke ismertette a szervezet eredményeit: az elmúlt három évtizedben mintegy 28 városban szervezett találkozót, amelyeken több mint százezer ember vett részt.