A terrorizmus áldozatainak jogairól tartanak egyeztetést

Molnár Balázs Péter; Tessely Zoltán; Hörcsik Richárd
Sárospatak, 2017. szeptember 25. Csoportkép a V4-ek európai ügyekkel foglalkozó bizottságainak tagjairól a visegrádi négyek európai ügyekkel foglalkozó bizottságainak kétnapos találkozója nyitónapján Sárospatakon 2017. szeptember 25-én. Balról jobbra állnak: A lengyel Piotr Apel, Piotr Wach, Rafal Trzaskowski, a cseh Jaroslaw Doubrava, Eva Syková, Lubomir Toufar, a szlovák Martin Klus, Ladislav Kamenicky, Tessely Zoltán (Fidesz), az Országgyűlés európai ügyek bizottságának alelnöke, a cseh Vaclav Haml, a szlovák Edita Pfundtner, a lengyel Izabela Kloc, a szlovák Jaroslav Paska, a magyar Hörcsik Richárd (Fidesz), az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, Barna Tibor, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának jobbikos alelnöke, Molnár Balázs Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, a lengyel Jaroslaw Obremsky, Lech Kowalowski. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A terrorizmus áldozatainak jogvédelméről tartanak egyeztetést a visegrádi és a Benelux-országok igazságügyi miniszterei Budapesten- jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Ülést tartanak az országok igazságügyi miniszterei, ahol az Európát érintő legnagyobb problémák kerülnek terítékre. Többek közt jelen lesz Hollandia, Belgium és Luxemburg is.

- mondta Trócsányi László.

A terrortámadásokkal kapcsolatban nagyobb tapasztalata van már Belgiumnak és Hollandiának, mint a visegrádi országoknak, de előre fel kell készülni a legrosszabbra is. A tárcavezető elmondta, hogy

mind a V4-ek, mind a Benelux országok erős regionális együttműködést alakítottak ki.

Mivel vannak köztük olyanok, akik sokrétű tapasztalattal rendelkeznek, fontos, hogy az EU keretein belül egyes régiók együttműködjenek és összefogjanak- fejtette ki a miniszter.

Forrás: MTI/Vajda János

- mondta az igazságügyi miniszter.

Az igazságügyi miniszterek az európai ügyészségről és az uniós ügyészségi együttműködési szervezetről, az Eurojust kapcsolatáról egyeztettek.

De szó lesz a terrorizmus, a pénzmosás és a kiberbűnözés problémájáról is.

„Megállapítottuk, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége alapvető követelmény valamennyi országban” - hangsúlyozta Trócsányi László, aki elmondta: a megbeszélésen lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország és Lengyelország is kifejtse álláspontját.