Több száz milliárd jut fővárosi kórházfejlesztésre

Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Büntetés-végrehajtás Fővárosi Bv. Intézet Országos jóvátételi program  felújítási munka festés
A Fővárosi Bv. Intézet is csatlakozott a büntetés-végrehajtás által elindított országos jóvátételi programsorozathoz, ennek keretében az intézet fogvatartottjai a Szent Imre Oktatókórház Sürgősségi Osztályának néhány kórtermében végeznek felújítási munkákat, több ütemben. 2016.12.21.
Vágólapra másolva!
A következő években több száz milliárd forintot fordítanak a budapesti és Pest megyei kórházfejlesztésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence elmondta: idén 40 milliárd forintból 22 milliárdot fordítanak 17 budapesti és 6 Pest megyei intézmény fejlesztésére, kórházanként 200 millió és 3,5 milliárd forint közötti összegben. Ebből a többi között sugárterápiás gépeket, diagnosztikai berendezéseket vásárolnak, informatikai fejlesztéseket valósítanak meg.

Uniós források nem használhatóak fel a központi régióban

Közölte: a vidéki egészségfejlesztési programban eddig 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újítottak fel, emellett létrejött 23 új rendelőintézet és 30 új mentőállomás. Mivel ezekre európai uniós forrást fordítottak, amelyeket Budapesten és Pest megyében nem lehet felhasználni, a kormány döntött az Egészséges Budapest programról, és ez a Pest megyei fejlesztésekre is vonatkozik.

Képünk illusztráció Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Szuperkórházak

Rétvári Bence az úgynevezett szuperkórházakkal kapcsolatos kérdésre az M1-en azt mondta, azok "teljesen új létesítmények lesznek Budapesten". Kiemelte: bármilyen problémával érkezik valaki, ezekben az intézményekben kivizsgálják, kezelik majd a nap 24 órájában. A szuperkórházak építése 2019-ben kezdődhet meg, és a tervek szerint 2025-re fejeződhet be.

Ezeknek az intézményeknek Észak-Pesten és Dél-Pesten már van alapjuk, Dél-Budán új, zöldmezős beruházásra van szükség - fűzte hozzá.