Nem járnak a vonatok pénteken Ferencváros és Kelenföld között

Vágólapra másolva!
Hatósági intézkedés miatt péntek délelőtt 10 órától ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés Ferencváros és Kelenföld között - közölte csütörtök este a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalakon a járatok rövidített útvonalon,

csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan is indulnak.

Ugyanakkor a Budapest és Szombathely, illetve Sopron között járó InterCity-vonatok, valamint a Bécsbe, Salzburgba, Münchenbe tartó vagy onnan érkező EuroCity és Railjet vonatok csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak.

A Budapest-Pécs InterCity vonatok csak Kelenföld és Pécs között járnak, az S36-os személyvonatok Kőbánya-Kispest helyett csak Kelenföld és Martonvásár, illetve Kápolnásnyék között járnak, és a G43-as gyorsított személyvonatok nem közlekednek Kőbánya-Kispest-Kelenföld között.

Az iho.hu úgy tudja, hogy a forgalomkorlátozásra azért van szükség, mert

a bomba kiemelése, illetve hatástalanítása idejére pedig a hatóságok - biztonsági okokból - megtiltották a vonatközlekedést. A portál rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az érintett időszakban az 1-es villamos sem fog átmenni a Rákóczi hídon, és közúti forgalomkorlátozásra is számítani lehet.