Leragasztotta a szájukat és megkötözte a nőket

Vágólapra másolva!
Jogerősen 15 év börtönbüntetésre ítélte bíróság egy férfit, aki több idős, beteg asszonyt is kirabolt Kecskeméten. Közben brutálisan bánt velük.
Vágólapra másolva!

A bíróság rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek a 29 éves férfit. A korábban már többször büntetett férfi 2013 májusa és novembere között társaival három egyedülálló, idős asszony otthonába tört be éjszaka.

A támadók mindegyik esetben számítottak arra, hogy az idős asszonyok felébredhetnek, ezért maszkot viseltek vagy más módon torzították el az arcukat.

Az asszonyokat megfenyegették, hogy árulják el, hol tartják az értékeiket, volt olyan is, akinek a száját beragasztották, hogy ne tudjon segítséget kérni, mást pedig megkötöztek.

A zsákmány az első alkalommal 79 ezer, a második helyen 100 ezer forint volt.

2013. novemberében este egy 88 éves, súlyosan beteg asszonyra rontottak rá. Átkutatták a házat, 144 ezer forint készpénzt találtak, kivették a sértett füléből az arany fülbevalót, és faggatták, hol tartja a pénzét.

Miután a remélt összeg nem került elő, az egyik támadó hétszer ököllel megütötte az asszonyt, akit korábban szintén megkötöztek.

Mielőtt elmentek a telefont megrongálták, elvágták a redőny gurtniját és bezárták az ajtót, hogy az asszony ne tudjon segítséget hívni. Az eszméletlen nőre csak reggel talált rá az egyik hozzátartozója.

Az asszony folyamatos kórházi kezelés után meghalt. Halálát a verés által elszenvedett sérülések szövődményei okozták. Az ítélet szerint azonban nem bizonyítható, hogy az asszonyt a férfi tudtával és beleegyezésével verték meg a társai.

A bíró az ítélet indoklása során elmondta, az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék helyesen döntött, amikor a sorozat-bűncselekményt elkövető férfira a maximális büntetést szabdta ki.