Vádat emeltek egy  kutasi társaság ellen, akik rendőrökre támadtak egy rendezvényen. Ököllel ütötték, és életveszélyesen meg is fenyegették őket. 

Szeptember elején egy rendezvény végén intézkedett két járőr egy férfival szemben. A férfi részeg testvére ekkor szidni kezdte a rendőröket, majd mindketten rátámadtak a járőrökre.

Ököllel ütötték őket.

Közben egy másik járőrpár is megérkezett. Rájuk a két férfi rokonai és ismerősei támadtak, hogy ne tudják a rendőrökre támadó két férfit bevinni a kapitányságra. A járőröket életveszélyesen megfenyegették.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt annak a csoportnak a tagjai ellen, amely rendőrökre támadt Kutas községben szeptember elején - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A nyomozás rendkívül gyors volt, a támadás és a vádemelés között húsz nap telt el - olvasható az ügyészség közleményében.

A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint

az ügyészség három előzetes letartóztatásban lévő ember ellen letöltendő, kettő szabadlábon védekező érintettel szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta

a bíróságnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt.

 A sonline.hu Somogy megyei hírportál korábban megírta, hogy a járőrökre azért ronottak rá, mert az egyik férfit közterületi vizelésen érték a rendezvényen, és ezért megbírságolták a rendőrök - írja az MTI.