Azért fontos kikérni az emberek véleményét a "Soros-tervről", mert annak elemei folyamatosan épülnek be az európai politikába, és a Soros-terv" brüsszeli tervvé válha - mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tuzson Bence megjegyezte: Brüsszel, a Soros-tervnek megfelelően, arra törekszik, hogy állandó migránskvóta, elosztási rendszer jöjjön létre Európában. Erre megadta a felhatalmazást az Európai Bíróság is azzal, hogy elutasította Magyarország kvótaellenes keresetét - tette hozzá.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A politikus hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek véleményt tudjanak nyilvánítani alapvető fontosságú kérdésekben, erről szól a nemzeti konzultáció.
Soros György célja, hogy Európában megszűnjenek a nemzetek, és egy masszában oldódjanak fel - mondta.
A Kossuth Rádió 180 perc című csütörtöki műsorában Tuzson felhívta a figyelmet arra is, hogy két országtípus konfliktusa jellemzi az uniót: a bevándorlást támogató, illetve ellenzőké. Kérdés, miként köthető kompromisszum a két fél között, ám az nem lehet a megegyezés eredménye, hogy Magyarország bevándorló országgá váljék - mondta a politikus.