Miközben a NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió migráns indulhat el Afrikából Európába, a baloldali ellenzék a migrációs probléma létét is tagadja - jelentette ki Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Vadai Ágnes DK-s politikus menekültellenes propagandának minősítette a bizottság legutóbbi ülésén történteket,

ahol a NATO elemzése volt napirenden.

Kósa Lajos közölte, a NATO elemző központja készített egy elemzést a szervezet számára az Afrikából Európába áramló migrációról. Ebből kiderül, hogy az elemzők szerint a folyamat rövid távon nem állítható meg, ezért a NATO-nak, amely korábban nem foglalkozott a kérdéssel, fel kell lépnie ez ellen. Ez pedig egyezik a magyar állásponttal, illetve egy magyar parlamenti bizottság nem vizsgálhat felül egy NATO-minősítést - fűzte hozzá.

Kósa Lajos: Egy NATO-jelentés szerint 60 millió migráns kelhet útraForrás: MTI/Illyés Tibor

Ebben a helyzetben - fogalmazott Kósa Lajos - tagadja, és fideszes trükknek nevezi a migrációs válság létét a baloldali ellenzék, a DK, az MSZP és az LMP, és minden alkalmat megragadnak arra, hogy kifejtsék migrációpárti politikájukat. Vagyis a magyar baloldali ellenzék egyáltalán nem örül annak, hogy már a NATO is biztonsági kockázatnak nevezi a migrációt; ezt tükrözi Vadai Ágnes nyilatkozata is - mondta a kormánypárti politikus.