Az ellenzék nem tiszteli a nyugdíjasokat

2017.09.30. 12:24

A magyar nyugdíjasok számíthatnak a kormánypártokra, de az ellenzéki oldalról nem kapnak megbecsülést, tiszteletet - mondta Fónagy János az idősek világnapján. 

 A fideszes képviselő emlékeztetett, hogy

 a kormánypártok 2010 óta megőrizték a nyugdíjak reálértékét, a rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának mérséklésével pedig több pénzt hagytak a nyugdíjasoknál, akik ezután is minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy biztonságosnak és könnyebbnek érezzék mindennapjaikat.

Az idősek megbecsülése, tisztelete nem lehet kérdés" - hangsúlyozta Fónagy, hozzátéve hogy ezt az ellenzéki oldalon nem így gondolják.

Fónagy János sajtótájékoztatót tart az idősek világnapja alkalmából 2017. szeptember 30-án.Forrás: Fidesz.hu

A baloldal egyszer már leszerepelt

Példaként említette, hogy a baloldalon most is "ugyanazok osztozkodnak és tülekednek", akik annak idején kormányon a "nyugdíjasokat csak átverték és kihasználták".

Fónagy János elmondta, hogyGyurcsány-hívők, a szocialisták, és a Bajnai köpenyéből előbújtak osztozkodnak ma is egymás között, és az osztozkodás alátámasztására fűt, fát ígérnek nyugdíjas, korosabb honfitársainknak".
A kormánypárti képviselő kifejtette, hogy a baloldal hiteltelen, hiszen ők voltak azok, akik

  • Elvettek egyhavi nyugdíjat, majd a magas inflációval hagyták elértéktelenedni azt, 
  • Nyugdíjas adót is be akartak vezetni,
  • Folyamatos megszorításokkal nehezítették a nyugdíjasok helyzetét,
  • A szocialisták az egekbe emelték a rezsit,
  • Többszörösére növelték a gáz árát, és
  • Duplájára emelték az élelmiszerek áfáját.

A Jobbik többször is sértegette az időseket a közelmúltban

A Fidesz politikusa a Jobbikra utalva különösen megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzék ma már a nyugdíjasok sértegetéséig is eljutott "csak azért, hogy ártani vagy ártani véljen a kormánypártoknak".

Fónagy János emlékeztetett, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megengedhetetlen stílusban sértegette a nyugdíjasokat, aki szerint az ellenzéki párt alelnöke, Volner János még mélyebbre süllyedt, amikor egy Facebook-bejegyzésében egy korábban Fidesz-rendezvényeken részt vevő, meghalt idős asszonyon gúnyolódott.

A kormánypárti képviselő reményét fejezte ki, hogy a magyar társadalom legtöbb tagja mindezt elítéli és a józanabb többség nem kívánja ezt a stílust átvenni.

A Fidesz politikusa felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarországon mintegy 2,5 millió 60 év feletti állampolgár él, közülük 1,8 millióan már 65 évesek is elmúltak.