Magyarok is pórul jártak az elmaradt Barca-meccs miatt

2017.10.01. 21:38

Az Origónak nyilatkozott egy magyar utazási iroda, amely rendszeresen szervez túrákat a Barcelona mérkőzéseire. A mai Las Palmas elleni összecsapásra egy 13 fős csoportot utaztattak, ők a stadion előtt tudták meg, hogy a meccs zárt kapus lesz és nem engedik be őket. Elvben megtérítik a jegyüket, mivel volt biztosításuk törölt mérkőzés esetére.

Összesen 100-150 magyarnak lehetett jegye a mai Barcelona-Las Palmas összecsapásra, amelyet végül a kezdés előtti percekben zárt kapussá nyilvánítottak, így nézőket sem engedtek be. A világhírű futballklub meccseire rendszeresen járnak ki magyar drukkerek, az Origónak nyilatkozott az egyik utazási iroda szervezője, amely egy 13 fős csoportot utaztatott a helyszínre. A Sport Travel munkatársa arról számolt be, hogy kötöttek biztosítást elhalasztott mérkőzés esetére,

így nagy valószínűséggel a felhasználatlan jegyeket megítérítik majd.

Barcelonai életképForrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

Az utazási iroda a Collonnade Biztosítóval áll szerződésben, a társasággal egyelőre nem tudtak egyeztetni a kialakult helyzetről. A helyszínen lévő kollégájuk tájékoztatása szerint a törzsszurkolónak számító csoport tagjai elfogadták a történteket, ugyanakkor felmerült a kérdés, hogy vajon a biztosításuk zárt kapus, és nem elhalasztott meccsre is él-e, illetve, hogy a biztosítási szerződésben szereplő "polgárháborús" vis maior ráhúzható-e a katalán népszavazás miatt kitört káoszra. A stadion előtt várták másik 90 ezer drukkerrel együtt, hogy megnyissák a kapukat. Amikor bemondták, hogy nem engednek be senkit, a tömeg különösebb dühkitörés nélkül távozott.

Az utazási iroda szervezője azt mondta, hogy a magyarok nyugodtnak írták le a kinti körülményeket és nem látták a híradásokban mutatott erőszakos eseményeket. "Végül a meccset is meg tudták nézni egy közeli kocsmában" - tette hozzá. A csoport pénteken utazott és terv szerint holnap érkeznek vissza Magyarországra. Ma délutánig semmit sem lehetett tudni arról, hogy az összecsapás nem lesz nyilvános, ennek kapcsán értetlenkedését fejezte ki az Origónak nyilatkozó szervező. Szerinte augusztus közepétől tudott volt, hogy a Barcelona ma játszik, szeptember elején pedig a népszavazás dátuma is megvolt. "Nem egészen világos, hogy a liga miért nem rakta át mondjuk szombatra a meccset" - vetette fel.