Új választást tartana Szegeden a Fidesz

2017.10.03. 12:07

Megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került.

Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége - mondta B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője. Szerinte olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került Botka László, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet. 

A szegedi Fidesz szerint új választás kellene a városban Botka lemondása utánForrás: MTI/Mohai Balázs

B. Nagy László azt mondta: Botka László "bukását" nem az okozta - mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, "ez csak ürügy", a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.A városban ugyanis

rengeteg a korrupciógyanús ügy,

például a Szeviép esete - amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki - és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el - fejtette ki a fideszes képviselő, úgy fogalmazva: a szegediek arcul csapva érzik magukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK