Egyelőre nehéz eldönteni, hogy ez most vicc, vagy komoly, mindenesetre Simicska Lajost ma hajnalban azon kapták, hogy fel-alá bolyong Veszprém városában, és közterületi plakáthelyeket firkál össze. A rendőrök csak a sokadik akciója után állították meg a kissé őrülten viselkedő (és talán részeg) jobbikos milliárdost, akit végül igazoltattak is. Simicska azzal védekezett, hogy kizárólag a saját tulajdonát rongálta meg, annak pedig kifejezetten örült, hogy a járőrök kedvesek voltak vele. Fél nappal a történések után kiderült, hogy Simicska másodmagával akciózott.

Graffitizésen kapták Simicska Lajost ma hajnalban, Veszprémben - erről az oligarcha közeli Helyi Válasz számolt be a Facebook oldalán. A jobbikos milliárdos azzal ütötte agyon az időt, hogy különböző köztéri reklámfelületeket firkált össze, legalább öt alkalommal.

A kiérkező rendőrök ezek után csípték nyakon, és igazoltatták a kissé őrülten viselkedő Simicskát. Adná magát, de arról egyelőre nincs hír, hogy a bosszúhadjáratot folytató nagyvállalkozó utcai randalírozását túlzott alkoholfogyasztás magyarázza-e,

vagyis nyitott kérdés, hogy Simicska berúgott-e? 

Ez nem lenne példátlan eset, idén januárban ugyanis összehozott egy kisebb autóbalesetet is, amikor a 20 milliós Jaguárjával egyszerűen belehajtott az árokba. Ő maga nem sérült meg, a kocsi viszont összetört. Akkor is azt kérdezték néhányan, hogy nem ittasan ült-e a volán mögé.

Most mindenesetre azzal védekezett a járőröknek, hogy kizárólag a saját felületeit (Simicskának ugyanis saját hirdető cége is van, amely olykor lepasszol 1100 plakáthelyet a Jobbiknak) fújta össze, így tehát szerinte semmi rosszat nem tett. Azt pedig külön kihangsúlyozta, hogy a vele szemben eljáró rendőrök - állítása szerint - udvariasak voltak hozzá. Hogy ez miért fontos részlet, az egyelőre nem világos.

A mignonkirály

Simicskának nem ez volt az első furcsa nyilvános szereplése, néhány hónapja az Echo TV kamerái rögzítették, ahogy a milliárdos rövidnadrágosan, egy fonott kosárral süteményt indul vásárolni. Akkor hagyta el a száját a következő, azóta már-már klasszikusnak számító mondat:

Kell vennem mignont, kell vennem csokis süteményt és valami krémeset. De nem szabad 12-nél többet vennem.”

A mesebeli figura benyomását keltő Simicska, miután beszerezte az édességét, sajnos már nem volt ennyire mókás. Mivel bosszantotta az őt a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz fűződő kapcsolatairól kérdezgető riporter, ezért előbb megpróbálta elzavarni, majd meg is lökdöste. Aki még nem látta volna a teljes jelenetet, most pótolhatja a mulasztást.

Frissítés:

Délután Simicska Lajos a 24.hu nevű ellenzéki propagandalapban próbálta meg elmagyarázni, mi késztette a hajnali firkálásra. Az oligarcha úgy fogalmazott, hogy már két éve kinyilvánította a véleményét, amelyet most csak megerősített. E szerint tehát nem előre megtervezett akcióról volt szó, inkább csak spontán dühkitörésről. Ezt a forgatókönyvet erősíti a Pesti Srácok értesülése is, amely szerint

Simicska másodmagával pingálta össze a veszprémi hirdetőtáblákat.

Úgy buktak le, hogy egy, a szolgálatát megkezdő járőrpár kiszúrta őket a belvárosban. A milliárdos társa azt mondta, hogy Simicska utasítására járt el, Simicska pedig azzal indokolta a rongálást, hogy az önkormányzat eltávolította a béruniós plakátjait.

Ez történetesen nem igaz (a veszprémi jegyző cáfolt a portálnak), a nagyvállalkozó állítása mégis fontos fejlemény, mert korábban nem lehetett tudni, hogy ki plakátolta tele a köztereket a Jobbik értelmezhetetlen béruniós kezdeményezésével. Ezek szerint Simicska Lajos.