Bayer Zsolt halálát kívánja a Soros-egyetem bölcse

Vágólapra másolva!
"Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt - emelte a tétet Bajomi-Lázár". A gusztustalanságában is nevetséges mondat a rendkívül eredeti, Média és politika új viszonya című szerdai "konferencián" hangzott el. A beszámoló alkotója (Szegő Péternek hívják) érezhetően egyetértett Bajomi-Lázár Péter szavaival, és arról sem olvasni, hogy ott bárki tiltakozott volna a gyalázatos és primitív röffentés ellen.
Vágólapra másolva!

Ki is ez a Bajomi-Lázár Péter? Sokat nem lehetett hallani róla, életrajza szerint középiskolai tanár, szorgalmasan írogat a médiáról és rendkívül sokat tanult a Soros-egyetemen (CEU-n). Beleolvasva korábbi "műveibe", bődületes közhelyeket írt olyan újszerű és soha, senki által nem elemzett, eredeti problémákról, mint Lady Diana halála vagy Zámbó Jimmy temetése, ezen kívül nem kedveli a mostani kormányt.

És nem szereti természetesen Bayer Zsoltot sem. Azt nem tudjuk, hogy inkább politikai okokból várja a halálát, esetleg azért, mert Bayer Zsolt tud fogalmazni és jól ír. Ezt tehát nem tudjuk, bár általában az ilyen, Bajomi-Lázár típusú, tomboló gyűlöletnek nem lehet pusztán a politikai szembenállás a motívációja. Ilyenkor jóval valószínűbb, hogy egyszerűen csak a sikertelenség gyűlöli a sikerességet.

A "konferencián" egyébként az egykori Népszabadság-főszerkesztőtől kezdve a "független" Political Capital "kutatóján" át Soros blogjának egyik kisújságírójáig nagyon sokan sápítoztak azon, hogy nem minden újság és tévé az ellenzéké.

És közben egyetértettek abban a Bajomi-Lázár Péter nevű hozzászólóval, hogy sajnálatos, hogy Bayer Zsolt még él.

Frissítés:

A történtek kapcsán megkerestük a Budapesti Gazdasági Egyetemet, amely Társadalmi Kommunikáció és Média Intézeti Tanszékének Bajomi-Lázár Péter az intézetvezetője. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az egyetem vezetése mit szól a főiskolai tanár kijelentéséhez. Azt is megkérdeztük, hogy Bajomi-Lázár oktatói tevékenysége a gyalázatos mocskolódása után változatlanul folytatódhat-e a BGE intézményében.

Mintegy 20 percre rá, hogy elküldtük a levelet, Bajomi-Lázár Péter a következő bejegyzést tette közzé a Facebook-oldalán:

A visszakozást nehéz másképp értelmezni, minthogy Bajomi-Lázár megijedt az esetleges szankcióktól, ezért inkább rapid gyorsasággal "megköveti" Bayer Zsoltot. Bajomi-Lázár Péternek ugyanis több mint egy napig eszébe se jutott, hogy talán még sincs rendben, ha egy "független" "médiaszakértő" nyilvánosan azon sajnálkozik, hogy egy jobboldali publicista miért van még életben. Bajomi-Lázár Péter a saját közegében tegnap tehát még büszke volt a mondataira, és csak akkor kezdte magát kellemetlenül érezni, amikor rájött, hogy az esetleges következményeket is vállalnia kell majd. Hogy esetleg egy tekintélyes egyetem nem tart igényt egy ilyen mocskolódó személyre. A hiteles magatartáshoz innen is gratulálunk a tanár úrnak!