A V4 vasárnapon, a fővárosi Várkert Bazárnál a visegrádi országok nemzeti értékeit mutatják be, melyre mintegy tízezer látogatót várnak- ismertette a Magyar Turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán

Magyar Turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese Pricziner Péter a Várkert Bazárba szervezett rendezvényen elmondta céljuk, hogy az 1991 óta tartó politikai képződményt közelebb vigyék az emberekhez. Ehhez azt tartották a legjobb eszköznek, ha az érdeklődők megismerhetik a másik, jelen esetben az együttműködő országok kultúráját.

Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország katonazenekarai játsszák a himnuszokat a nemzetek zászlóinak felvonásakor a Magyarország ötödik V4 elnöksége alkalmából rendezett V4 vasárnap elnevezésű eseményen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2017. október 8-án. MTI Fotó: Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

Az eddigi zenei program katonazenekarok produkcióiból állt, délután következnek

a dzsessz- és világzenei előadások.

Priczinger szerint jelenleg is több ezer ember vesz részt a rendezvényen, amely este 6 óráig tart, így nem túlzás azt állítani, hogy tízezres nagyságrendben számítanak látogatókra.

A rendezvénynek a következő egy évben Magyarországon biztosan lesz folytatása, hétvégenként lesz valamilyen V4-es kötődésű program, koncertek, képzőművészeti, iparművészeti bemutatók vagy éppen sportversenyek.