Idén is megrendezték a Velence-tavi Vadász Randevút

Vadászat
Hatvan, 2014. augusztus 7. Újházy András hivatásos vadász (b) őzet vadásztat ifj. Ördög Ákos sportvadásszal a hatvani Aranyfácán Vadásztársaság területén 2014. augusztus 8-án. A párzás idején a vadászok sípjaikkal be tudják csalni a szerelemittas bakokat és sutákat, így könnyítve a megfigyelést és akár az állat elejtését is selejtezés céljából. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Október 7-én második alkalommal rendezték meg a Velence-tavi Vadász Randevút, a helyszín ismét a festői szépségű Kápolnásnyéki Dabasi Halász-kastély. A rendezvény egyik leginkább várt programja a főzőverseny volt.
Vágólapra másolva!

Az esemény fő célja, hogy egy vidám és tartalmas nap keretében, a vadász-társadalom találkozzon egymással, elősegítve a személyes kapcsolatok építését, valamint a vadásztársaságok közötti kommunikációt.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Attila

A II. Velence-tavi Vadász Randevú Fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter, valamint a tavalyi esemény Fővédnöke, L. Simon László országgyűlési képviselő is részt vesz a rendezvényen, mint Védnök.

Az ünnepélyes megnyitó nem sokkal tíz óra előtt vette kezdetét, ezután következett a főzőverseny, majd annak eredményhirdetése.

A szervezők maguk biztosították a húst – ami idén 2 kilogramm muflon volt –, valamint a bográcsot, tűzifát, sátrat, asztalt és padokat –, az egyéb eszközöket és a fűszereket pedig a csapattagoknak kellett magukkal vinniük.

Az eseményt a Fishing & Hunting csatorna és a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány szervezte számos támogatóval karöltve.

A vándorkupa a tavalyi évhez hasonlóan a Pénzügyőr csapatához került.

Az tavalyi első Társasági Vadász Randevút a Fishing & Hunting csatorna tematikájának megfelelően egy, a szintén a Velencei-tó partján hagyományosan megrendezésre kerülő Velencei-tavi Horgász Randevú társrendezvényeként hívták életre a szervezők.