Gyurcsány magyarázkodik a nyolcvanmilliós Czeglédy-kölcsön miatt

Gyurcsány Ferenc 2017. május 1. DK
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán mondta el, miért adott a cége 80 milliós kölcsönt az előzetesben ülő Czeglédy Csabának. Azt is elárulta, lehet, hogy már soha nem jutnak a pénzükhöz.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán osztotta meg, mit gondol arról, hogy kölcsönt adott Czeglédy Csabának, illetve az ő vállalkozásának (Human Operator Zrt.). Gyurcsány Ferenc azt írta, idén tavasszal kereste meg Czeglédy Csaba.

Én évek óta nem foglalkozom cégeink ügyeivel, ezért Klárához irányítottam - írta a bukott kormányfő.

Gyurcsány leírt, hogy "Klára úgy döntött, hogy ad kölcsönt Csabáéknak és én egyetértettem vele." Elkészült a szerződés, átutaltuk a pénzt. Telt-múlt az idő. Czeglédy elkezdett törleszteni, aztán jött a hir, hogy váratlanul őrizetbe vették és zárolták valamennyi számláját. Ettől a pillanattól természetesen nem tudott fizetni, sőt, a diákmunkások sem kapták meg bérüket - írta Gyurcány.

Gulyás: A felelősség a baloldalé

Mint arról korábban beszámoltunk, a Czeglédy-ügyben

a Demokratikus Koalíciónak és az egész magyar baloldalnak politikai felelőssége van -

mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, miután találkozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a megkárosított diákok küldöttségével.

Nem nyugszik bele Czeglédy Csaba, hogy felszámolják a bűnszervezetét, és a rácsok mögül is mindent kézben tart, nemcsak saját védelmét, de még az iskolaszövetkezetek ügyleteit is. Ezt állítja a Pesti Srácok informátora, aki konkrétan néven nevezi mindazon jogászokat, ügyvédeket, akik most naponta egyeztetnek Czeglédy Csabával, miközben minimum tanúnak kellene lenniük a büntetőeljárásban.