Péntek 13-án nem házasodnak Ukrajnában

fekete macska, Rex Alapítvány
Vágólapra másolva!
Az ukránokról és az oroszokról nyugodt megállapítható, hogy Európa legbabonásabb népei közé tartoznak, és ez alól a tizenharmadikára eső pénteki nap sem kivétel.
Vágólapra másolva!

A Komszomolszkaja Pravda ukrajnai kiadása statisztikai adatok alapján megállapította, hogy péntek 13-ikán a közlekedési

balesetek száma 60 százalékkal

haladja meg a napi átlagot. A lap emlékeztet rá, hogy erre a baljós naptári egybeesésre eső napra vonatkozó babonáknak történelmi és vallási hagyományai vannak.

A hónap 13. napjára eső pénteket tartják a hiedelmek szerint a boszorkányok bálját, melyen maga a Sátán a ceremóniamester. Egy ilyen napon kóstolta meg Ádám és Éva a tiltott almát, ami tudjuk, mihez vezetett. Káin is egy ilyen pénteken ölte meg Ábelt, és az már senkit nem lephet meg, hogy

Krisztust egy ilyen alkalommal feszítették keresztre.

Állítólag Krisztust is péntek 13-án feszítették keresztre Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Az újság közzé tette, hogy olvasói milyen óvintézkedéseket tesznek és javasolnak péntek 13-ikára a szerencsétlenségek és ballépése elkerülése érdekében. Nos, ezen a napon nem szabad hosszú utazásra kelni. A járművezetőknek fokozott óvatossággal kell vezetniük. Az ukránok ilyenkor mindent elkerülnek, hogy kórházba kerüljenek – sokan még a mentőt se hívják, ki, nehogy ezen a napon fektessék be őket.

Péntek 13-ika a

veszélyes számítógépes vírusok kedvenc napja

is. A ma elvetett vagy -ültetett növények az ukránok szerint soha nem fognak termést hozni. A mai napon tilos körmöt vágni. Aki munkát keres, kerülje a 13-ikára eső péntekre kijelölt állásinterjút.

Egy józan eszű orosz vagy ukrán ezen a napon nem énekel, nem nevet, sőt, még csak nem is házasodik. A vállalkozóktól ne is várjuk el, hogy ma bármilyen szerződést aláírjanak. Lefekvés előtt tilos a tükörbe nézni. Péntek 13-ikán a munkahelyről távozva senki ne merjen visszanézni, mert az az állásába kerülhet.

A vírusok is péntek 13-án szeretnek támadni Forrás: Northfoto

Ukrajnában ezen a napon nem lustaságból

vesztegel az útépítés,

hanem babonából – nem mintha egyéb napokon csak úgy füstölne az aszfalt a munkások keze alatt... És még egy rendkívül fontos óvintézkedés: ha ma bárhol esne az eső, a lakásba lépve senki ne merje kinyitni szárítás végett az esernyőt. Ha valaki mégis elkövette a fentebb felsorolt hibák valamelyikét, haladéktalanul keresse fel a legközelebbi templomot, és éjfélig szakadatlanul imádkozzon javasolják a Komszomolszkaja Pravda olvasói.