Nagyon sok pozitív, jó gondolkodású, segítőkész ember van Magyarországon

Fodor Attila
Vágólapra másolva!
Idén október 15-én, vasárnap rendezte meg a Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat az „Álmok valóra válnak – 2017" ünnepélyes rendezvényét, melyre a csontvelő transzplantáción átesett és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekeket és családjaikat várták, valamint azokat a donorokat, akik segítettek a felépülésben. Fodor Attilával, a Ments Életet Alapítvány jószolgálati nagykövetével beszélgettünk a program kapcsán.
Vágólapra másolva!

Az Alapítvány nagykövete, hosszú évek óta segíti az Alapítvány munkáját, főként azzal, hogy megjelenést biztosít a szervezet tevékenységei számára, hiszen

s az ő figyelmüket kell ily módon felhívni a támogatás lehetőségére. A Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat immár negyedik alkalommal rendezte meg nagyszabású ünnepségét a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban.

Ments Életet Közhasznú Alapítvány

A Ments Életet Alapítvány eredetileg abból a célból jött létre, hogy a nemzeti vérkészletet gyarapítsa, a véradást népszerűsítse, szervezze. Ezen kívül szoros kapcsolatot ápol az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intézménnyel, ahol alapvetően csontvelő transzplantáción átesett gyermekeknek családjuknak segít különböző módon. Ez az Alapítvány legfontosabb célkitűzése.

„A csontvelő transzplantáción átesett és daganatos megbetegedésekben szenvedők több hónapot, vagy akár több évet is korházi körülmények között töltenek, így sajnos

– mondta Fodor Attila az Origónak, így az Alapítvánnyal közös célkitűzése, hogy élményekhez juttassa az említett betegségekkel küzdőket, akik ebből lelki segítséget nyernek, és erőt meríthetnek.

Az Alapítvány több rendezvényt tartott már a nemes célok érdekében, amelyre rendszerint több száz gyermeket hívtak meg, akik családjukkal közösen vehettek részt többek között balatoni táboroztatásban.

„Nagyon fontos tudni, hogy a daganatos megbetegedés gyakorlatilag az egész családra kihatással van, nagyon sok pénzbe kerül a gyermek gyógyíttatása, valamint nagyon sok időt kell korházban tölteni."

Ily módon nagyon szűken mért a lehetőség, amely megadatik számukra, hogy olyan élményekben osztozhassanak, mint egy balatoni, családi üdülés.

A negyedik domonyvölgyi családi nap a gyermekekért van, így többek között olyan színes programokkal várták a résztvevőket a szervezők, mint a négyesfogathajtás, pónifogathajtás, nomád lovasíjász harci bemutatója, üvegleverés karikás ostorral, csikósverseny. Az eseményre háromszázan kaptak meghívást: az Egyesített Szent István és Szent László Kórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika beteg gyermekei és családjuk.

Több gyerek álmát váltották valóra. Forrás: Fodor Attila

„Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát."

A program a gyógyulófélben lévő gyermekeknek biztosít lehetőséget, hogy álmukat megoszthassák az Alapítvánnyal, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy saját erőforrásból, illetve támogatók bevonásával valósítja meg azt.

A működésük során már több, mint másfélszáz álmot sikerült a támogatókkal karöltve megvalósítani. A gyermekek álmai között a legnépszerűbbek a játékkonzol, laptop, televízió, de megvalósult már egy lovat kérő gyermek kívánsága is. A betegségben szenvedők hosszú időre kényszerülnek korházakba, így a technikai eszközök biztosítják számukra az egyetlen kapcsolatot a külvilággal. „Az Alapítvány egyfajta közvetítő közeg, kapocs a támogatást felajánló és a támogatásra vágyakozó gyermek között."- tette hozzá Fodor Attila.
A mai rendezvényen tizenhat hasonló álom valósult meg.

– mondta Fodor Attila. Az Alapítvány jószolgálati nagykövete szerint a program rendkívül sikeres és pozitívan összegezte a vasárnapi rendezvényét.

Ha Ön is segíteni szeretne, jelentkezzen az Alapítvány honlapján keresztül, ide kattintva.