Ingyenes és látványos programokkal készülnek október 23-ra

2014. október 23.
Széna tér
Budapest, 2014. október 23. Ünnepi megemlékezés a Széna téri 1956-os emlékműnél az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2014. október 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Október 23-án számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről.
Vágólapra másolva!

Kiss Anita, az ünnepségek szervezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke elmondta, a fényfestés látványos programnak ígérkezik. Október 22-én a Budapesti Műszaki Egyetem (Műegyetem), valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete, október 23-án pedig a Műegyetem és a Terror Háza Múzeum kap látványos megvilágítást.

Hozzátette: évek óta rendkívül népszerű, így

idén is lesz Nyitott Parlament,

azaz október 23-án 10 órától a családok megnézhetik az Országházban a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is.

Kulturális programokkal is készültek, október 22-én és 24-én a Terror Háza Múzeum

ingyenesen látogatható.

Az október 23-ai díszünnepség miatt a múzeum zárva lesz. Nagyobb gyerekekkel moziba is lehet menni, október 23-án 1956-os játék- és dokumentumfilmeket vetítenek a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Café Moziban, ezek a programok is ingyenesek.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Október 22. és november 4. között a 4-es, 6-os, 47-es és 49-es villamosvonal egy-egy ikonikus forradalmi helyszínén - a Móricz Zsigmond körtérnél, a Szent Gellért térnél, a Kálvin térnél, a Széna térnél, a Jászai Mari térnél, a Nyugati térnél, a Blaha Lujza térnél és a Corvin negyednél -

korhű ruhába öltözött rikkancsok osztogatnak

majd korabeli hírekből összeállított újságot. A 6-os és a 49-es villamosvonalon nosztalgia villamosjáratok is közlekednek majd.

Október 23-án 17 órától Szabadságkoncert 1956 lesz a Millenáris B csarnokban, fellép mások mellett a Margaret Island és az Irie Maffia is. A belépés ingyenes, de előzetes online regisztráció szükséges hozzá.