A szexuális zaklató Marton László két újabb áldozata jelentkezett

Vágólapra másolva!
Egy ötven év körüli asszony és egy huszonéves lány is telefonon jelentkezett az egyik televíziós műsorban. Mindketten elmesélték saját zaklatásuk történetét: lényegét tekintve ugyanazt mondták, amit Sárosdi Lilla színésznő, illetve, amit Dettre Gábor állított a barátnőjéről. Vagyis, hogy Marton László, a Kádár-korszakban színházigazgatóvá tett rendező, aki egészen 2009-ig őrizte igazgatói székét a Vígszínházban, szexuálisan zaklatta őket.
Vágólapra másolva!

A fiatal lány arról beszélt, hogy két éve nem vették fel színésznőnek. Marton László megkörnyékezte az érthetően elkeseredett lányt, különféle ígéretekkel hitegette, majd a belvárosi lakására csalta. A lakásán fogdosta, végül elengedte.

Az ötven körüli asszony pedig azt mondta, hogy még a nyolcvanas években Marton behívta próbákra a Vígszínházba, majd az egyik premieren, a legnagyobb tömegben, a kezét a saját nemi szervére rántotta, és egy jó ideig ott is tarttatta. Ezután a lány elmenekült Martontól, de visszaédesgette magához. Később egy parkolóban orális közösülésre próbálta kényszeríteni a lányt. A lány ezután végleg minden kapcsolatot megszakított zaklatójával.

Marton László a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik legbefolyásosabb tanára volt - egészen tegnapig. A diákok petíciót írtak ellene, ezután lemondott. És ő volt a Vígszínház főrendezője - egészen ma estig. A gyalázatos botrány után erről a pozíciójáról is lemondott.