Ezt írta Eszenyi Enikő a bérleteseknek Marton László szexuális zaklatásairól

Vágólapra másolva!
Levelet írt a Vígszínház bérleteseinek Eszenyi Enikő - írja a Blikk. A levélben azt írja, hogy mindannyiukat megdöbbentették a hírek, és az alatt a 35 év alatt, amióta a Vígszínházban dolgozik, nem értesült Marton László szexuális zaklatásairól vagy ehhez hasonló esetekről.
Vágólapra másolva!

Eszenyi Enikő levelét a Blikk közli:

A mai napon a Vígszínház kiadott egy közleményt az elmúlt hét eseményeire reagálva. Szeretném, ha nemcsak a sajtóból tájékozódhatna a történtekről, hanem hűséges vígszínházi nézőként elsők között lenne, akihez eljut álláspontunk. Délelőttönként próbálunk, este játszunk, most újítjuk fel a repertoáron lévő előadásainkat, ezért nehézséget okoz azonnal reagálni valamennyi telefonra, e-mailre, sajtómegkeresésre. A történtek ellenére továbbra is arra törekszünk, hogy előadásainkkal a legmagasabb művészi színvonalon szolgáljuk nézőinket.

Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről.

Nőként, alkotóként és színházi vezetőként mindig is fontosnak tartottam, hogy a Vígszínház repertoárján kiemelt szerepet kapjanak azok az előadások, amelyek felhívják a figyelmet azon szélsőséges emberi megnyilvánulásokra, melyek másokat akaratuk ellenére megalázó, érzelmi törést okozó helyzetbe hoznak, emberi méltóságukban sértenek. Társulatunk elítéli az erőszakot, a hatalommal való visszaélést, és kiáll a gyengék és a kiszolgáltatott helyzetben lévők mellett.

Hangsúlyozzuk, hogy nem a mi dolgunk ítélkezni. Marton László 2017. október 20-án a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, lemondását elfogadtuk.

Kedves bérletes Barátom! A december 15-re tervezett Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban. Hamarosan tájékoztatjuk a megváltozott műsortervről.

Kedves Barátom! Nagyon nehezen éljük meg ezeket a napokat, kérem, hogy bizalmával, szeretetével továbbra is támogassa művészi munkánkat!