Az EU már a Soros-hálózat fogságában van

Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
Konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy Brüsszel a "Soros-hálózat" fogságába került - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs szerint a DCLeaks

hackercsoport által kiszivárogtatott iratok

szerint a "Soros-hálózat" a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra.

Egyebek mellett azt is el kívánják érni, hogy Magyarországon megbukjon a jelenlegi, a bevándorlást ellenző kormány, és egy új, bevándorláspárti kormány alakuljon - tette hozzá. A kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros egy olyan jótékony

szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot.

Ez azt jelenti - fejtette ki Hidvéghi -, hogy olyan intézmények mint a Világbank, de különösen az Európai Unió és annak szervezetei is Soros hálójába kerültek.

A feljegyzések szerint a "Soros-hálózat" a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig "polipszerűen hálózzák be" az EU döntéshozó fórumait. Ezt az is bizonyítja, hogy a jelentések szerint

a 751 európai parlamenti képviselő közül 226 megbízható "Soros-szövetséges"

és utóbbiak valamennyi pártfrakcióban jelen vannak - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
A feljegyzések szerint a 2014-es európai parlamenti választások előtt Soros 6 millió dollárt adományozott 90 szervezetnek annak érdekében, hogy befolyásolják az európai döntéshozatalt - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Forrás: MTI/Kallos Bea

Hangsúlyozta, hogy a

hálózat aktívan fellép Magyarország ellen.

Támogatja a Magyarországot elítélő jelentéseket, fellép a "Soros-egyetem" és a magyarországi "Soros-szervezetek" támogatása érdekében. Sőt magyar politikusok lejáratására és eltávolítására törekszik - mondta.

Kijelentette, a hálózat tevékenysége közrejátszott abban is, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) olyan határozatot hozott, amely szerint támogatni kell a felső korlát nélküli bevándorlást.

Kérdésre válaszolva elmondta: annak

nincs jele, hogy a Fideszbe is beférkőzött volna

a "Soros-hálózat".