A Városmajorban és az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szervezi meg következő sportágválasztó hétvégéjét az MTK Budapest. Olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint az ökölvívás, az úszás, a sakk vagy az eSport.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban október 28-án, 10 órától kezdődnek a programok. Kilenc sportágban próbálhatják ki magukat kicsik és nagyok. Lesz tőr, párbajtőr, ökölvívás, atlétika, short track, úszás, kajak-kenu ergométer, evezős ergométer és eSport is. A programok félórás különbséggel követik egymást, de párhuzamosan is indítanak bemutatókat.

Utóbbival kapcsolatban az MTK Budapest honlapja azt írja, az eSport a videójátékosok versenye, amelyet sok országban már valódi sportként tartanak számon. Nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban és Kínában, valamint néhány európai országban.

A Városmajorban mutatkozik be a kard, az úszás, a sakk, a női kosárlabda, az RG és a kajak-kenu; ezen a helyszínen 15 órától kezdődnek a programok. A kard bemutatót és ügyességi játékokat Iliász Nikolász válogatott kardozó és Péch Miklós junior vívó vezetik majd.

A sportágválasztó után az MTK Budapest-Sopron Basket NB I-es női kosárlabda-mérkőzést a gyerekek és szüleik ingyen megtekinthetik, illetve díjmentes stadiontúrákat is szerveznek.