Budapesten üléseznek az európai nagyvárosok turisztikai szakemberei

2017.10.26. 19:08

Ma kezdődött az European Cities Marketing (ECM) - az európai nagyvárosok marketing szervezete - által évente megrendezett, Turisztikai Információs Irodák Találkozója, a TIC Expert Meeting Budapesten - tudatta az OTS.

A 4. TIC Expert Meeeting-et 2017. október 26-27-én a Radisson Blue Béke Hotelben 80 európai vezető turisztikai szakember részvételével rendezi meg a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Pap Mária, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Budapesten üdvözölheti az európai nagyvárosok turisztikai irodáinak a képviselőit. A divízióvezető beszámolt Budapest turizmusának dinamikus fejlődéséről, valamint kiemelte, hogy konferencia helyszínként is egyre kedveltebb a magyar főváros.

Az évente sorra kerülő konferenciák megrendezésére a lyoni székhelyű ECM tagjai, az európai nagyvárosok turisztikai marketingszervezetei pályázhatnak. A Főváros hivatalos fesztiválszervező és turisztikai szervezete, a BFTK pályázata tavaly "kiváló" minősítéssel nyerte el a 4. nemzetközi szakmai találkozó rendezésének jogát.

A körúti szálloda megújult pompája mellett profi business hotel adottságokkal is rendelkezik. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ törekvése, hogy Budapest kiemelkedő termékét, a MICE, azaz az üzleti és konferencia turizmust is ösztönözze, hiszen ebben a szegmensben az átlagot meghaladó multiplikátor hatás érvényesül.

A rendezvény résztvevőinek a BFTK, különleges meglepetésként, dunai hajózást, illetve - az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat élménykártyaként biztosító - Budapest Card-ot ad. Így az Európa nagyvárosaiból érkező turisztikai információs munkatársak a hivatalos programon túl is felfedezhetik a magyar metropoliszt, és hiteles véleményformálóként hírét is vihetik.