Az ügyészség emberölés miatt emelt vádat egy 52 éves jánoshalmai férfi ellen, aki februárban részegen egy konyhakéssel megölte a fiát.

A férfi és a felesége Jánoshalmán éltek együtt, a hat gyerekükből hárman még otthon laktak. A család férfi tagjai rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ittasan pedig mindig agresszívvá váltak. Ilyenkor gyakran alakult ki közöttük nézeteltérés, tavaly márciusban az egyik fiú mellkason szúrta az apját, fél évvel később két testvér verekedett össze, az egyikük egy faléccel agyonverte a másikat.

Februárban az egyik napon az apa a déli órákban ért haza, ott volt a fia és annak unokatestvére is. Mindegyikük ivott már aznap alkoholt, onnantól kezdve együtt folytatták az italozást. Beszélgetés közben az apa megjegyezte a fiának, hogy lassan elköltözhetne otthonról. Ezután az apa kiment a konyhába, ahová a fia is követte.

A konyhában összevesztek, és verekedni kezdtek, az apa felkapott egy konyhakést. Dulakodás közben kikerültek a ház mellé, ott a fiú ököllel megütötte az apját, mire ő leszúrta a késsel. A fiú pár lépést hátra lépett, majd összeesett.

A fiú unokatestvére azonnal hívta a mentőket,

az apa nyugodtan visszament a konyhába, letörölte a kést, és ülve várta a rendőröket.

A mentősök már nem tudták újraéleszteni a fiút, a szúrás elérte a szívét, megnyitotta a szívüreget, ezért elvérzett.

Az apa előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, emberöléssel vádolja az ügyészség.