Londoni swingerklubba akarta kirángatni újabb áldozatát Marton László

Marton László
Budapest, 2016. november 3. A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Már tízen vádolják szexuális zaklatással Marton Lászlót, aki egy kétértelmű közleményben kért bocsánatot ma áldozataitól: semmit nem tagadott, de valójában nem ismerte el. Az újabb két áldozat egyike Marton egy volt kollégája, egy másik pedig - az eddigi esetekhez hasonlóan - egy színházrajongó gimnazista lány volt.
Vágólapra másolva!

A két nő név nélkül nyilatkozot az Indexnek. Egyikük azt mondta, frissen végzett színházi szakemberként – nem színészként – került a Vígszínházba 2012-ben. Marton először arról mesélt neki, hogy Kanadában egy igazgató megerőszakolt fiatal lányokat, ezért ott azóta csak nyitott ajtónál lehet tárgyalni. Majd elkezdte tapogatni, először a combjait, aztán a melleit. Hiába utasította vissza, Marton nem hagyta abba. Amikor többeknek elmondta, mit tesz vele a Vígszínház igazgatója, azt a választ kapta: "Ja, a tanár úr szereti a fiatal, csinos lányokat, jár a keze."

Először nem merte otthagyni a Vígszínházat, mert félt attól, hogy Marton tönkreteszi a karrierjét. Végül akkor hagyta ott, amikor Marton először Londonba akarta vinni egy kastélyba, ahol "szépek a lányok, és mindenki azt csinálja, amihez kedve van, és akivel kedve van..."

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Miután elment, egy másik lányra is rászállt. Hiába beszélt sokaknak a történetről, mindenki azt mondta, hogy Marton ilyen és több történetet is tudtak róla. "Az a legfelháborítóbb, hogy az egész szakma tudja, hogy »tanár úr szereti a lányokat«, az egész ház retteg tőle. Egy csomó ember odakerült anno 18-20 évesen, és beleszoktak, beleöregedtek ebbe a rendszerbe. Félnek, hogy kirúgják őket és nem kapnak munkát. Ez a tökéletes hatalommal való visszaélés." - mondta a fiatal nő.

Egy másik áldozat gimnazistaként kezdett a Vígszínházba járni próbákra. Marton maga mellé ültette, a combját fogdosta. Majd egy premieren mellé ült, a lány kezét a combjára tette, majd ő nyúlt a lány combjai közé. Miután a gimnazista tiltakozott, és arrébb rakta a kezét, kiment.

Marton Lászlót tehát már tízen vádolják szexuális zaklatással, közülük ketten beszámoltak arról, hogy tudnak még egy-egy esetről, vagyis összesen már 12 fiatal nőről tudunk. Két esetben gyakorlatilag erőszakról volt szó.