Továbbra is kimagaslóan szerepel a Tények

Vágólapra másolva!
A TV2 hírműsora, a Tények továbbra is nagyon jól szerepel. A teljes lakosságot tekintve többször meg is veri riválisát, az RTL híradóját. Nagyjából 800 ezer ember kiváncsi a Tényekre, ami kimagaslóan jó eredmény. A Ninja Warrior és a Sztárban sztár mellett egyértelműen a Tények a TV2 húzóműsora. Ami nagyon nagy dolog egy hírműsortól.
Vágólapra másolva!

Éppen ezért meglepő, hogy az egyik ellenzéki propagandaoldal, a 24 a Tények sikeres szereplését vonja kétségbe. Pontosabban, ha jobban belegondolunk, nem is meglepő. Mint többször leírtuk: a 24 nagy változások előtt áll. A Népszabadság-világból rájuk szabadított vezető mellé érkezett a Kreatív nevű újságból egy báb-vezető, akinek az lesz a feladata, hogy nevét adja a tisztogatásokhoz. A kétséges helyzetbe került 24 ugyanis egy elkerülhetetlen kirúgási hullám előtt áll. Ahogy a 24 szerkesztőségében a rémült újságírók egymás között nevezik: a nagy őszi leépítések. Természetes, hogy a bizonytalan helyzetben levő dolgozók egymást túllihegve próbálnak belekötni a biztos lábakon álló, sikeres, és nem az ellenzéki propagandát böfögő médiumokba.

A 24 nem olyan régen iszonyatos távozási hullámról hazudozott, mármint, hogy a Tényeket egyre-másra hagyják ott az emberek. Ami persze nem igaz. A 24 volt, amelyik egy trágár viselkedése miatt kirúgott Tények-riportert védeni kezdett, és úgy közölte le a kirúgott dolgozó levelét, hogy a vállalhatatlan részeket kihagyta a levélből. A trágárságokat, a fenyegetéseket. Hogy a kirúgott dolgozó legyen szimpatikus, ne pedig az erős kezű vezető.

A 24 Tények-gyűlölete duplán érthető. Egyrészt persze a politika. Ahogy írtuk, a Tények nem az ellenzék hazugságait visszhangozza. Ráadásul, a műsorból kétségtelenül árad a sikeresség. És hát a 24-re és gyűlölködő kisújságírójára ezt nehéz lehet elmondani.

Mindenesetre, a Tények nagyszerű szereplését a nézők szeretete és figyelme naponta igazolja. Például amikor többen nézik, mint riválisát.