Brüsszel a Soros-szervezeteket is bevonná a migránsok betelepítésébe

Párizs, migránstábor
Párizs, 2016. október 31. Afgán migráns férfi francia rohamrendőrökkel beszél társai mellett, miután a rendőrök igazoltatták és sátraik elbontására szólították fel őket Párizsban 2016. október 31-én. A francia hatóságok az előző héten a Calais melletti táborból mintegy hatezer migránst helyeztek el belföldi befogadóállomásokon, sok száz menekült azonban nem élt a lehetőséggel, és helyette francia nagyvárosok közterületein szállnak meg. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
Egy európai uniós javaslatcsomag szerint a migránspárti Soros-szervezeteket is bevonná a betelepítésekbe Brüsszel - mondta a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Puskás Imre úgy fogalmazott: "az elmúlt napok újabb bizonyítékát nyújtották annak, hogy Brüsszel a Soros-szervezetek erős befolyása alatt áll, sőt Brüsszelben meg is kezdődött a Soros-terv végrehajtása".
Vágólapra másolva!

Azzal, hogy Brüsszel a migránspárti Soros-szervezeteket is be kívánja vonni a betelepítésbe, nyilvánvalóvá teszi, hogy

- mondta Puskás Imre, aki szerint mindez rendkívül veszélyes, ezért Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervet megakadályozza. A terv megakadályozásában pedig jelentős szerepe van a nemzeti konzultációnak - tette hozzá.

Afgán migránsok Párizsban Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Puskás Imre megemlítette, hogy az Európai Parlament Állampolgári és Igazságügyi Szakbizottsága (LIBE) egy javaslatcsomagot fogadott el, amelynek egyik legveszélyesebb eleme az, hogy Brüsszel "a migránspárti Soros-szervezeteket" is bevonná a betelepítésekbe. Ez azt jelenti, hogy

ezek a szervezetek átléphetnének a tagállamok felett, megsérthetnék a nemzetállami szuverenitást, a tagállamoknak azt a jogát, hogy a területükön saját nemzeti ügyekben önmaguk járhassanak el

- mondta. Puskás Imre szerint akár az is megtörténhet, hogy egy migránspárti szervezet bejelentkezik Brüsszelbe, és vállalja migránsok behozatalát valamelyik tagállamba, valamint a betelepítettek életének a "szponzorálását".
A politikus a brüsszeli elképzelés részleteit még nem ismerni, de az szerinte egészen biztos, hogy a következő hónapokban történik meg ennek a javaslatcsomagnak a részletes kidolgozása, és az egészen biztos, hogy Magyarország, a magyar kormány - tekintettel arra, hogy ez súlyos sérelmet jelent Magyarország szuverenitása szempontjából - elutasítja ezt a tervet, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne valósulhasson meg.