Megerősítette a külügy: késsel támadtak a magyar sofőrre Brüsszel mellett

Scania, kamion
Trucks of Swedish truck manufacturer Scania are lined up 14 September 2006 in Duisburg in the courtyard of a retailer. German industrial group MAN has launched a hostile takeover of 9.6 billion euros of Scania, MAN announced 18 September 2006. The board of Scania trucks immediately rejected the takeover bid, intended to create a world leader in the sector for lorries and utility vehicles. AFP PHOTO DDP/HENNING KAISER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Megerősítette a külügyi tárca az Origo tegnapi információját, miszerint szombaton kora reggel késsel megtámadtak egy magyar kamionsofőrt Groot-Bijgaarden pihenőhelyen az E40-es autópályán, Brüsszeltől nem messze. Több sofőrt is kiraboltak, úgy tudjuk, hogy migránsok voltak.
Vágólapra másolva!

A támadásnak a magyar külügyminisztérium tájékoztatása szerint egy sérültje van, egy román állampolgárságú sofőr, aki a kezén sérült meg. A megtámadottak között volt a magyar sofőr is, aki a rendőrség információja szerint nem sérült meg, de az útlevelét ellopták. A sofőr sietett, a történtek után már tovább indult Németországba.
Nem is kért segítséget a brüsszeli nagykövetségtől, de a külügy értesítette az esetről a németországi konzulátust, amelyhez közel van a rakodópont, ahova sietve tartott. A minisztérium és a külképviselet is kész segíteni, ha a férfi kéri.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Henning Kaiser

A megtámadott sofőr ismerőse szombaton kereste meg az Origót. Azt állította, hogy a sofőr éppen pihent, amikor migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel. Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog.

- mondta az Origónak a sofőr ismerőse. Azt állította, a támadók migránsok lehettek. Ezután verekedni kezdtek, a késes férfi kizuhant a fülkéből, de újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek:

- vagyis a pénzét és a telefonját követelték a férfinek, aki hozzájuk vágta a kistáskáját és mindenét, ami a keze ügyébe került. A támadók erre elszaladtak és

magukkal vitték az iratait, pénzét, és a telefonját is.

A sofőr röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából és látta, hogy egy másik megtámadott sofőr megsérült, vérzik. Azonnal segítséget kért.