Hazugságokkal próbálják félremagyarázni Orbán Viktor beszédét

Orbán Viktor
Budapest, 2017. október 31. Orbán Viktor miniszterelnök, a Reformáció Emlékbizottság elnöke beszédet mond a reformáció jubileumi emlékévének központi ünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 31-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
"Valljuk és vállaljuk, hogy Magyarországnak a keresztényellenes internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége. Ebben megerősít bennünket az, hogy a magyar polgárok döntésükkel immár másodszor is felhatalmazást adtak. Hálásak vagyunk azért, hogy a nemzet összefogott, talpra állt és megerősödött." Ezt mondta Orbán Viktor a reformáció évfordulója tiszteletére rendezett konferencián. És az ellenzék ezt próbálta kifordítani. Elég kicsi sikerrel.
Vágólapra másolva!

Mivel Magyarországon a tényleges ellenzéki pártok meglehetősen gyengék,

szerepüket az ellenzéki médiumok vették át.

A két leghangosabb médium ilyen esetekben, úgymond akcióhelyzetben mindig Simicska Lajos és Soros György újságja. Azaz, az Index és a 444.

Az Index egyenesen azt hazudta, hogy Orbán Viktor azt állította: minden, amit a kormány csinál, az Isten támogatását élvezi. Természetesen ilyet nem mondott a miniszterelnök. Hasonlóan próbálta félreértelmezni a miniszterelnöki beszédet a 444 is.

Orbán Viktor nem Istenről beszélt,

hanem arról, hogy a magyaroknak, a magyar embereknek köszönhető, hogy ők kormányoznak. Hiszen egymás után két választáson is rájuk szavaztak, kétharmados többséggel.

Aki hallotta vagy olvasta a miniszterelnök beszédet, mindezt egyébként pontosan tudja. Nyilvánvalóan az ellenzéki propagandisták is. Dehát van gondjuk bőven, az elég nyilvánvaló:

Botka bukásával szertefoszlott a baloldal-Jobbik összefogás,

Gyurcsány megint úgy mozgolódik, hogy sok jóra egyetlen ellenzéki drukker sem számít, Vonáék egyre népszerűtlenebbek, és így tovább, és így tovább. Csak a kudarc. Emiatt mindent be kell vetniük.

Látszik: teljesen mindegy, hogy a miniszterelnök mit mond, úgyis kitaláltak, belemagyaráztak volna valamit.

Ez a mostani Index-444 akció viszont nem volt túl sikeres. Nehéz ugyanis egy világos és egyértelmű beszédet kiforgatni. Ez most kicsit ügyetlen próbálkozás volt.