Bakot lőtt a Jobbik: elbonthatják a plakátjaikat

Vona Gábor a Jobbik elnöke
Budapest, 2017. június 10. Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédet mond pártja 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Meglehet, nagyon rossz vásárt csinált a Jobbik Simicska Lajossal, ha egyetlen fillért is fizetett a milliárdostól kapott plakátokért. A párt a törvénysértésekkel és a törvények kijátszásával volt elfoglalva, miközben megfeledkezett arról, hogy nincs közterület-használati engedélye a plakáthordozókra a területek tulajdonosaitól. Ezért – a Magyar Idők szerint – a reklámtáblák elbontására kell számítaniuk.
Vágólapra másolva!

Amatőr hiba csúszott a Jobbik manőverébe, amellyel bevallottan a plakáttörvény kijátszására törekedtek. Vona Gáboréknak a legalapvetőbb szabályok be nem tartása miatt

a Simicska Lajostól megszerzett plakáthordozóik elbontására kell számítaniuk.

A Jobbik ugyanis a plakáthelyek megvásárlásakor nem számolt azzal, hogy a jogszabályok kijátszása nem mentesíti őket a felelősség alól - írta a Magyar Idők.

Vona Gábor pártja bakot lőtt a Simicskával való megállapodás során Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A párt nem rendelkezik ugyanis a reklámhordozói vonatkozásban érvényes közterület-használati engedéllyel, mert az engedély nem ruházható át.

A Jobbik a megvásárolt plakáthelyekre nem fog tudni hirdetéseket kihelyezni,

hiszen a településképet védő hatóságok minden bizonnyal megteszik az engedély nélküli közterület-használat miatt szükséges intézkedéseket.