A magyarok elutasítják a kötelező kvótát

2017.11.02. 11:44

A magyarok többsége elutasítja az Európai Bizottság legújabb javaslatát a kötelező kvótáról – írta meg a Századvég kutatási eredményeit a legfrissebb Figyelő. A Soros-tervként is elhíresült program lényege, hogy az Európai Unióba érkező migránsokat felső korlát nélkül, kötelezően be kellene fogadni a tagállamoknak. A tervezetet nem teljesítő tagállamoktól pedig megvonhatják az uniós forrásokat.

Az emberek ismerik, de többségük nem ért egyet az Európai Parlament szakbizottsága (LIBE) által elfogadott kötelező kvótával. A Figyelő a Századvég kutatásaira hivatkozva arról ír, hogy a lakosok 71 százaléka értesült az EP szakbizottságának döntéséről, azonban a válaszadók 70 százaléka ellenzi a kötelező kvóta javaslatát. Csupán a válaszadók 22 százaléka gondolja azt, hogy be kellene fogadni felső korlát nélkül a migránsokat.

Abban a kérdésben, hogy a migránsok maguk dönthessenek arról, hogy melyik országban telepednének le, hasonló válaszok születtek. A Századvég kutatása szerint a megkérdezettek 73 százaléka, vagyis

csaknem háromnegyede elutasítja, hogy a bevándorlók dönthessék el, hogy melyik országba szeretnének menni

és a megkérdezettek csupán 20 százaléka véli úgy, hogy erről a migránsoknak kellene határozniuk.

Amikor a közvélemény-kutatásában arra voltak kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal, hogy amelyik tagállam nem akar felső határ nélkül migránsokat befogadni, korlátozzák az uniós források kifizetését, a válaszadók 73 százaléka vélekedett úgy, hogy nem ért egyet ezzel az uniós tervezettel.