Exkluzív interjúban beszélt a TV2 hírműsorában, a Tényekben egy darnózseli férfi a 2014-ben meggyilkolt testvéréről. A gyászoló család azóta sem tudja feldolgozni, hogy a gyilkossággal vádolt férjet nem ítélte el a bíróság. A korábbi vádak szerint a férfi megölte és feldarabolta a feleségét, majd eltüntette a holttest maradványait. A férjet nem ítélték el, de új eljárás indult az ügyben.

 A TV2-nek nyilatkozó darnózseli férfi húga még 2014-ben tűnt el, emiatt kezdtek nyomozni. Volt, hogy egyszerre 120 rendőr kereste. Később átkutatták a házat, ahol lakott, utána pedig letartóztatták a nő férjét, őt gyanúsították a gyilkosággal.

Nyilván az ügy napvilágra kerülése óta van egy elég határozott véleményünk, hogy körülbelül mi is történhetett. Ez pedig gyakorlatilag egybevág azzal, ami a vádiratban szerepelt"

– mondta most a meggyilkolt nő testvére a Tényeknek.

A vádirat szerint 2014 májusában a korábban hentesként dolgozó férj megvárta feleségét a munkahelye előtt, aztán megölte, betette a csomagtartóba és hazavitte. Megvárta, amíg a gyerekek elalszanak, aztán a ház pincéjében kialakított húsfeldolgozóban a testet feldarabolta, és még éjszaka elégette. A használt eszközöket sósavval öntötte le, később pedig a nő maradványait egy réten szétszórta.

 A nő testvére szerint a gyerekek elhelyezése miatt ölhette meg a férfi a testvérét. Meggyőződésem, ha a gyermekelhelyezési ügy másként zárul másodfokon, akkor a húgom még ma is élne - mondta.

A férjet elsőfokon bizonyítottság hiánya miatt felmentették. A nő családja azóta sem tudja túltenni magát a tragédián, de bíznak benne, hogy egyszer kiderül az igazság.

A maradványok között nem találtak csontokat, de egy ilyen bizonyíték még felbukkanhat, és akkor fordulat áll be az ügyben"

- mondta a megölt nő testvére.

A gyilkossággal megvádolt férfi majdnem 2 és fél évet ült előzetesben, a bűnösségét végig tagadta. A győri ítélőtábla nemrég az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására, újabb határozathozatalra utasította az elsőfokú bíróságot.

Az isteni gondviselés elrendezi ezt a dolgot, én ebben biztos vagyok - tette hozzá a nő testvére.