Kerényi Miklós Gábor ellen vallott egykori táncosa

Kerényi Miklós Gábor
Vágólapra másolva!
Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház akkori igazgatója 23 évvel ezelőtt a Szegedi Szabadtéri Játékokon bezárta egy szobába, ráparancsolt, hogy tolja le a nadrágját, majd elfenekelte. Ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arcát, nevét vállalva Maros Ákos volt táncos, aki most Tenerifén él.
Vágólapra másolva!

„A Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltunk, link fiú voltam, egyszer-egyszer elkéstem, Kerényi Miklós Gábor ezt zokon vette, a mikrofonba ordított, hogy ezt meg kell torolnia" – kezdte történetét Maros Ákos volt színházi táncos, aki akkor 18 éves volt.

Egy idő után Kerényi Miklós Gábor azt mondta: el kell, hogy fenekelje. Maros Ákos azt gondolta, hogy ezt csak viccesen érti, le akarja szidni. Felmentek a kollégium egyik szobájába, ahol a rendező eltorlaszolta az ajtót egy iskolapaddal, majd azt mondta neki, vegye le a nadrágját és az alsónadrágját. Utóbbira nem volt hajlandó - mondta a táncos. Ezt követően Kerényi nagy erővel hármat vert a fenekére, és azt mondta neki: ha akar, sírjon nyugodtan, ez is a megtisztulás része. Ekkor Maros Ákos felhúzta a nadrágját, félrerúgta a padokat és elment. "Hurkás volt a fenekem" - mondta.

Kerényi Miklós Gábor

A történetet még aznap este több embernek is elmesélte, édesanyjának is megmutatta a verésnyomokat. Elmondása szerint akkor elintézték a dolgot azzal, hogy „ez egy hülye". Arról is beszélt, hogy 1996-ban felkerült a Madách Színházba, '97-ben Kerényi Miklós Gábor rendezett nekik egy előadást, ő ott is elmondta a kollégáinak, hogy a rendező mit csinált vele, így sokan tudtak a dologról. 20 ember tudja tanúsítani a történetét - mondta.

Nem tudja, hogy ez szexuális zaklatás-e, ő úgy tekintette ezt, mint hatalommal való visszaélést, mintha lefejelte volna őt Kerényi. Akkor a humoros oldaláról fogta fel, de lehet, hogy az agya csak így dolgozta föl - mondta a beszélgetés egy másik pontján. Ma már azt gondolja, hogy ez semmiképpen sem normális.

"Én magam is cinkos vagyok, nem beszéltem 23 évig" - mondta az ATV-ben arcát, nevét vállaló Maros Ákos.

Az elmúlt napokban többen keresték, hogy vállalja névvel a vele történteket és a műsorban ő is azt kérte, tegyenek mások is így, mert ő is több ilyen esetről tud.