Drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben

ónos eső, mentők
Országszerte a rendőrség és a katasztrófavédelem mellett, "nagyüzem" van a mentőknél is. (képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Már középtávon is, de hosszú távon mindenképpen drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek (EESZT) köszönhetően – mondta Vartus Gergely, az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A miniszteri biztos elmondta, a receptek felírásától a kiváltásukig minden mozzanat elektronikusan történik az új rendszerben. Ugyanakkor 2018 végéig még a hagyományos, papírra írt recepteket is megkapják a betegek. Utána pedig kérésre lesz továbbra is hozzáférhető a papírra írt vény.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Vartus Gergely szerint

a rendszer november elsejei bevezetésekor volt némi fennakadás, de ez sem a betegellátásban, sem a gyógyszerek kiadásában nem okozott leállást.

Ennek egyik oka az lehetett, hogy a kórházaknak saját elektronikus rendszereik vannak, és az új rendszer bevezetésekor ezeket az elektronikus felületeket nem akarták megváltozatoztatni, újra cserélni.

Van, aki nagyon szoros együttműködésben könnyedén „megugrotta” ezt a feladatot, van olyan, ki kevésbé – mondta, hozzátéve, hogy a problémák kijavítása éppen zajlik vagy már meg is történt.