MSZP-Jobbik háború

Vágólapra másolva!
Egymást üti az egyre mélyebb gödörben lévő két ellenzéki párt, a második helyért küzdő Jobbik és az MSZP. A  Balra Magyar című szocialista hírportál írta meg pár napja sértődötten, hogy a Jobbikhoz köthető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai meggyalázták Horn Gyula, volt szocialista miniszterelnök XIII. kerületi szobrát. A volt miniszterelnök emlékművének alakját fekete anyaggal vonták be, nyakába pedig egy táblát akasztottak, melyen a következő felirat volt olvasható: „pufajkás gyilkos". Ezek után Molnár Gyula MSZP-s pártelnök videóüzenetben gyalázza a gyalázkodó jobbikosokat.
Vágólapra másolva!

Az akciót a Jobbikhoz számtalan szállal kötődő Hatvannégy Vármegye mozgalom hajtotta végre - írja a Pesti Srácok. A Jobbik számos vezető politikusa kezdte a HVIM-ben a pályafutását.

Emellett pedig, ahogy azt már az Origo is megírta, az ifjúsági szervezet 38 millió forintot kapott a Jobbik pártalapítványától. Magyarul a párt jelentős összeggel támogatja a HVIM működését.

Akció közben a HVIM Forrás: hvim.hu

Az akcióra a baloldali blog egy hét késéssel csapott le. Aztán az üggyel kapcsolatban megszólalt Molnár Gyula, az MSZP elnöke is, aki tényként kezelte, hogy jobbikos akcióról volt szó.

A Jobbik tehát hiába próbálta a baloldali szavazatokat megszerezni egy álbaloldali fordulattal, ez úgy tűnik, nem fog sikerülni.

Ha egyes balos szavazók számára eddig szimpatikus is lett volna a rasszista és antiszemita Jobbik hazug álbaloldali fordulata, a mostani húzásukkal a jobbikosok olyat tettek, ami biztosan visszatetsző a baloldaliaknak. Ők ugyanis egyben biztosan egyetértenek: Horn Gyula pozitív megítélésében.