Tűzoltó gyújtott fel egy házat Zala megyében - aztán hívta a tűzoltókat

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy önkéntes tűzoltó ellen, aki a felgyújtotta a szülei szomszédjának a házát.
Vágólapra másolva!

Márciusban egy zalai településen több tűzeset is történt, többek között egy önkéntes tűzoltó szüleinek házában, ahol nem lakott senki.

A tűzeset oka nem derült ki, de az igen, hogy nem szándékos gyújtogatás történt.

Ennek ellenére a településen elterjedt a szóbeszéd, hogy a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület tagjaként is dolgozó férfinak köze lehetett a tűzhöz.

A férfi számára kellemetlenné vált pletyka miatt úgy gondolta, hogy egy újabb tűzeset elterelhetné róla a gyanút.

Néhány nappal később az épület szomszédságában lévő házhoz ment, ami szintén üresen állt, mert a tulajdonosai külföldön dolgoztak.

A konyha bukóra nyitva hagyott ablakán keresztül benzint locsolt szét, amit meggyújtott, a tűz pedig átterjedt a lakóház belső részébe is.

A tűzoltó nagyon megijedt a tűztől, ezért az autójával egy nyilvános telefonfülkéhez ment, ahonnan álnéven bejelentést tett. A tűzoltók a helyi önkéntesekkel rövid idő alatt eloltották a kisebb kárt okozó tüzet.

Oltás közben a tűzoltók megérezték a motorbenzin szagát, ezért jelezték a rendőrségnek, a nyomozók később szándékos gyújtogatás miatt indítottak eljárást a tüzet okozó férfi ellen.

A 400 ezer forintos kárral járó gyújtogatás miatt kisebb kárt okozó rongálás miatt vádolta meg az ügyészség az önkéntes tűzoltót.