A teljes felnőtt népesség 47 százaléka támogatná Orbán Viktor miniszterelnökké választását – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából.

A teljes felnőtt népesség 47 százaléka (közel 3,9 millió fő) támogatná Orbán Viktor miniszterelnökké választását. A Nézőpont Intézet nemrég publikált pártpreferencia-felmérése alapján a teljes felnőtt népesség 31 százaléka szimpatizált a kormánypártokkal. Mindez azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnökké választását a Fidesz-KDNP támogatóinál jóval többen támogatnák a felmérés szerint.

A Nézőpont Intézet legutóbb 2017 júniusában végzett kutatást a lehetséges kormányfő-jelöltek támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a teljes felnőtt népesség 43 százaléka (nagyjából 3,5 millió fő) támogatta,

jelenleg tehát 3 százalékponttal többen szimpatizálnak miniszterelnökké választásával.

Forrás: Nézőpont Intézet

Érdekesség, hogy a Jobbik-támogatók körében tízből hárman nem támogatnák Vona Gábor kormányfővé választását.A baloldali pártok (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) szimpatizánsainak fele (46 százalék) Gyurcsány Ferenccel szimpatizál.