Vasárnap tart tisztújító kongresszust a Fidesz

Vágólapra másolva!
A nagyobbik kormánypárt most vasárnap, november 12-én tartja kongresszusát a Hungexpón.
Vágólapra másolva!

A kongresszus tárgya elsősorban a párt tisztújítása lesz, azaz döntenek az elkövetkezendő két évre az elnökség, valamint a bizottságok tagjairól.

Orbán Viktor miniszterelnököt holnap újra a párt elnökévé választhatják, valamint miniszterelnök-jelölt személyéről is dönthet a testület.

Gulyás Gergely, a párt alelnöke a személyi változások kapcsán arról számolt be a Magyar Időknek adott szombati interjújában, hogy - ha a kongresszus megerősíti az elnökség döntését – akkor

Novák Katalin családügyi államtitkár lesz a Fidesz elnökségének új tagja. Novák Katalin Pelczné Gáll Ildikó helyett lehet alelnök, aki az Európai Számvevőszék tagja lett.

A családügyi államtitkár jelölése indokaként a frakcióvezető a tiszteletre méltó kormányzati teljesítményt, valamint a Fidesz külkapcsolatainak erősítését emelte ki.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a tisztújításon kívül számadásra is sor kerül az elmúlt hét és fél év kormányzati teljesítményéről. Legutóbb 2015 decemberében tartott tisztújító kongresszust a nagyobbik kormánypárt, szintén a Hungexpón.

Ma este egy hosszabb írásban összefoglaljuk, hogy áll a Fidesz a kongresszus előtti órákban, és néhány hónappal a választások előtt.