Szijjártó: Maradhasson magyar, aki bárhol a világon magyarnak születik

Fidesz kongresszus, Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusán, Budapesten.
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter Fotó: Csudai Sándor - Origo

A miniszter beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat. A magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Riasztónak nevezte, hogy

nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen.

Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük - jelentette ki Szijjártó Péter, hangsúlyozva: Magyarország nem fogja megengedni, hogy Európából egyesek "olvasztótégelyt" csináljanak, hogy fellazítsák a nemzeti kereteket, elfeledtessék velünk történelmünket.

- mondta a miniszter. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt két évben az összes olyan európai válságra adott válasz, amely végül eredményesnek bizonyult, az nemzetállami szinten, nem pedig Brüsszelben született. Nem Brüsszel állította meg az illegális bevándorlási hullámot, hanem Magyarország épített kerítést,

- hangsúlyozta.
Szijjártó Péter szerint azonban „a java csak most, ezután következik, elképesztő erők dolgoznak ugyanis azon, hogy Európát elárasszák illegális bevándorlókkal. Ebbe a harcba azonban nem lehet úgy belemenni, hogy tele van a nadrág” - fogalmazott, ezért azt ígérte, hogy „a magyar külpolitika ezután is magyar külpolitika marad, nem fogjuk hagyni a jövőben sem, hogy szórakozzanak velünk”.

- tette hozzá, hangsúlyozva: biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson.