Az eddigi legfurább lemondását produkálta a Momentum

Egyed Janka, Momentum Mozgalom
Vágólapra másolva!
Láttunk már cifra dolgokat a Momentum Mozgalomnál, de a szakpolitikai igazgató távozása valódi gyöngyszem. Igaz ugyan, hogy Egyed Janka még október közepén állt fel a székéből - hogy magától, vagy leváltották, az kérdés -, de Fekete-Győr Andrásék valamiért csak egy hónappal később adtak tájékoztatást minderről. A legszebb az egészben, hogy a tetemes késlekedést a Momentum elnöksége azzal próbálta elkenni, hogy elkezdte győzködni a tagságát, hogy a szakpolitikai igazgató távozásáról már korábban is tudott mindenki. Ez persze nincs így, mindenesetre Egyed Janka sorozatban a hatodik olyan vezetője az egyszázalékos viccpártnak, aki idő előtt bedobta a törölközőt.       
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint távozott a posztjáról a Momentum Mozgalom szakpolitikai igazgatója. Úgy tudjuk, hogy Egyed Janka még október közepén állt fel, de nem világos, hogy a saját akaratából mondott-e le, vagy pedig elküldték.

Egyed Janka Forrás: Facebook

Egyed Jankát fél éve nevezték ki szakpolitikai igazgatónak, a tisztség kulcspozíciónak számít a párt szervezetében. Többek között ő felelt Fekete-Győr András XXI. századi celebpártjának a 2018-as választásokra megírt programjáért is. A Momentum a nyilvánosságban az egekig dicsérte ezt az anyagot, ezért is váltott ki általános meglepetést a tagság körében Egyed semmiből jött távozása.

Ezek szerint még sem lehet minden rendben a pártprogrammal.

Forrásaink arról számoltak be, hogy az ügy legkellemetlenebb része mégis az volt, hogy a Momentum elnöksége csak november közepén adott tájékoztatást Egyed helyzetéről. Amikor szóvá tették nekik, hogy az előszeretettel felemlegetett "átláthatóságba" talán nem fér bele, hogy egy pártigazgató kieséséről egy hónapig hallgassanak, az a cinikus válasz érkezett, hogy

Nos, mindezt némiképp árnyalja, hogy a bejelentésig Egyed Janka közvetlen munkatársai sem értesültek arról, hogy a főnökük távozott.

Kérem a következőt

Akárhogy is, a szakpolitikai igazgató volt a hatodik a sorban, aki vezető tisztségből állt fel augusztus óta. A negyedik hónapja tartó trend nem éppen jó ómen az egy százalékos népszerűségért viaskodó Momentumnak öt hónappal a választások előtt. A pártot korábban otthagyta már

Úgy tudjuk, további személycserékre kell számítani, és nem csak a párt szervezetében, hanem a néhány hete megnevezett 106 momentumos egyéni képviselőjelölt esetében is. Legalábbis erre utal az a frissen elfogadott módosítás a Momentum alapszabályában, amely a jövőben kizárólag az elnökség és a választmány hatáskörébe utalja a jelölti lista megváltoztatásának jogát. A küldöttgyűlés megkérdezése nélkül.