Ennek a csinos modellnek a barátja nőket öntött le savval

2017.11.14. 17:45

Több mint húszt nőt öntött le maró savval egy férfi Angliában. Szinte az összes nő sérülései maradandóak. Van, akinek még most, hónapokkal a támadás után is kezelésre kell járnia.

Egy éjszakai bárban öntött le savval több nőt Arthur Collins. A férfi egy ismert modell, Ferne McCann volt barátja.

Ferne McCannForrás: Picture-Alliance/AFP/Lexie Appleby/Geisler-Fotopress

Phoebe Georgiou és barátnője, Lauren Trent a születésnapjukat ünnepelték, amikor Arthur Collins ámokfutásba kezdett a táncparketten - írja a The Sun, amely fotókat is közölt az áldozatokról.

Mindkét lány szörnyű szenvedéseket élt át, miután a férfi rádobta a maró anyagot a zsúfolt táncparketten.

"Felnéztem és szó szerint azt láttam, hogy a folyadék csak átfolyik a levegőn és gőzölög"

- mondja Phoebe, aki először azt hitte, hogy egy terrortámadás áldozata lett. Miután leöntötték a savval, nem kapott levegőt.

Méreg volt, ami elfojtotta a légutaimat. Lenéztem és a felsőm sistergett a bőrömön át. Éreztem, ahogy a folyékony anyag átáztatja az egész mellkasomat és a karomat, majd átégeti a mellkasomat. Elkezdte enni a bőrömet"- tette hozzá.

Elmondta hogy reménytelenül és kétségbeesetten locsolni kezdte magát vízzel: így próbálta megállítani a kínzó fájdalmat. Phobe akkor is érezte a kínzó fájdalmat miután egy nyugat-londoni kórházba szállították. De a megpróbáltatásai még akkor sem értek véget: Chelmsfordba vitték át a speciális égés miatt.

Aznap estétől Pheobe  csakis jéghideg zuhannyal fürödhetett. Ennek  az volt a célja, hogy megfékezzék az égését. Zokogva mesélte el újra a traumát, amit Arthur Collins savas támadása okozott.

Láttam a tükörképemet a zuhanyban, ami sokkoló volt, mert az egész mellkasom úgy nézett ki, mintha darabokra lenne tépve és beleláttam a mellkasomba, ahogy a karomba is."

A fiatal lányt minden nap fertőtlenítőszerrel mosták le.

Azt mondta, hogy valószínűleg ezek voltak a legrosszabb pillanatok életében. 

Az áldozatok nem élhetnek azokkal a sebekkel egész életükben. Amikor eldobtad a savat, szándékosan dobtad neki valakinek, tudván, hogy viselni fogja a sérüléseket a hátralevő életében. Szóval azt gondolom, hogy az életeddel fogsz megfizetni a börtönben."

- üzente a támadónak Phoebe. 

A fiatal nő úgy véli, hogy sokkal súlyosabb ítéletre van szüksége a savval támadó férfinak. 

Phoebe elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, a talpán, a mellkasán és a nyakán.

Azt mondja, hogy ez nem csupán egy fizikai támadás volt, sokkal inkább mentális, amit sokkal nehezebb feldolgozni. 

„Most életfogytiglan kell megbarátkoznom a sebekkel és a lelki sérülésekkel egyaránt."

A lány hetente kétszer jár terapeutához, hogy megbírkózzon az állandó szorongással és a pánikkal.

A bournemouth-i Laurennek is a mellkasa és a karja sérült meg a savas támadásban.

Megragadtam a nyakam, és a bőröm a kezemmel együtt jött le."

Ők a több mint 20 áldozat közé tartoznak, beleértve Sophie Hall ügynököt, és az Aussie nővéreket, Isobellát és Prue Frasert.

Isobella azt mondja, érezte, hogy a ruhája nedves lett és benzinszaga volt, amitől köhögnie kellett. Először arra gondolt, hogy valaki belekarmolt a hátába. 

Azt gondoltam, hogy valaki leöntötte a hátamat, de amikor megnéztem a ruhámat, égett a hátamig."

Testvérével mindketten hatalmas fájdalmat éreztek, és teljesen ledöbbentek a támadás pillanatában.  A 21 éves Prue szerint olyan volt az egész, mintha egy bomba ment volna el.

Iszonyú fájdalmaim voltak"

Ők sem doglozták fel még az átélt traumát, Phoebe-nek pedig még most is rémálmai vannak és fél elhagyni a szülei otthonát, de zsúfolt helyekre se merészkedik még.