A Jobbik szóvivője egyetért Apáti zsidózásával

2017.11.14. 17:03

A Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált – fejtegette Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő a Szent Korona Rádió most megtalált felvételén. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője minderre úgy reagált: nincs miért bocsánatot kérni, és ő egyetért azzal, hogy Apáti tiltakozott az izraeli államfő Magyarország fölvásárlásáról szóló kijelentésére. 

A Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált – fejtegette Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő a Szent Korona Rádió egyik 2011-ben sugárzott műsorában. A most előkerült hanganyagot a Mandiner találta meg, a cikkben pedig arra a különös átváltozásra is felhívják a figyelmet, hogy

ugyanez a jobbikos politikus idén nyáron már arról panaszkodott, hogy mennyire elege van a megosztottságból.

Apáti István, a Jobbik képviselője arról beszélt, hogyan takarítanák el a zsidó érdekeket, ha hatalomra kerülnekForrás: MTI/Kovács Attila

Összevissza beszélt Mirkóczki

Apáti István gyalázatos kijelentéseivel szembesítették a Jobbik szóvivőjét keddi sajtótájékoztatóján. Mirkóczki Ádám szerint „Apáti 2011-es szavai semmilyen relevanciával nem bírnak a Jobbik mai politikájára” - derült ki a Pesti Srácok írásából.

Ezután azt állította, Apáti „éppen akkor és éppen arra” reagált, hogy Simon Peresz izraeli államfő Magyarország fölvásárlásáról beszélt. Ő egyébként személy szerint egyetért azzal, hogy Apáti tiltakozott Peresz kijelentése ellen. Hozzátette: A felháborító abban nem az volt, amit Apáti István mondott, a fölháborító az volt, hogy a Jobbikon kívül más még csak meg sem szólalt, nem is tiltakozott az ellen, ami a diplomácia világában – finoman fogalmazva is – példátlan. (…) Miért lenne következménye? Tiltakozott egy kifejezetten sértő kijelentésre.

Bocsánatkérés nincs, csak magyarázkodás

Ám ezután a Magyar Idők újságírója szembesítette Mirkóczkit azzal, hogy Simon Peresz nem 2011-ben, hanem 2007-ben beszélt Magyarország fölvásárlásáról, vagyis nem igaz, hogy Apáti frissiben reagált volna az izraeli államfő szavaira. Erre Mirkóczki a Szent Korona Rádió szerkesztőihez irányította az újságírót mondván, kérdezze meg tőlük, miért ez volt a műsor témája. A Jobbik szóvivője kijelentette: általánosságban soha nem ítéltek el népeket, nemzeteket, országokat; viszont voltak jelenségek, politikusok, politikai akciók, amik ellen fölléptek. Annyit azért elismert: Nem azt mondom, hogy minden szerencsés volt, és nem volt alkalmas a kiforgatásra. A tapasztalat, a bölcsesség, a saját és más politikai erők hibáiból való tanulás miatt léptek a néppártosodás útjára – közölte Mirkóczki az Echo Televízió riporterének kérdésére.