Újabb leleplező felvételek: így zsidózott a jobbikos képviselő

Kovács Béla jobbik bizottsági meghallgatás Vona Gábor
Vona Gábor, a Jobbik elnöke (b) és Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos tagja nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülése előtt, amelyen meghallgatják a kémkedési ügyben mentelmi jog kiadása miatt eljárás alá vont Kovács Bélát, a Jobbik EP-képviselőjét a Képviselői Irodaházban 2014. május 19-én.
Vágólapra másolva!
Hazudott Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, amikor azt mondta, hogy Apáti István jobbikos képviselő nem mond antiszemita mondatokat a tegnap nyilvánosságra került felvételen. A Mandiner nyilvánosságra hozta a teljes felvételt, eszerint Apáti súlyosan antiszemita kijelentéseket tesz. Többek között azt mondja: „Tudjuk, hogy miért, hát ő maga (Szanyi Tiborról beszél) vallotta be Tomcattel folytatott beszélgetése során, hogy kikkel van tele a XIII. kerület, és ki hogy jár, ha esetleg kirohanásokat intéz ellenük. Hát ezekkel a sajátos étkezési és öltözködési szokásokkal rendelkező, nem biztos, hogy keresztény vallású szavazókkal tudta ő megnyerni a választásokat.” Apáti a felvételen többször is utal burkoltan a zsidóságra, a „kiválasztott nép” kifejezést is használva.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt kedden megírtuk, Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő a Szent Korona Rádió egyik műsorában azt mondta: „A Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált.” A hanganyagot a Mandiner találta meg, a cikkben pedig arra a különös átváltozásra is felhívják a figyelmet, hogy ugyanez a jobbikos politikus idén nyáron már arról panaszkodott, hogy mennyire elege van a megosztottságból.

Apáti István jobbikos képviselő a parlamentben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Apáti a Szent Korona Rádió Sin City című műsorban mint a „​nemzeti radikális párt képviselője” a zsidók gazdasági és politikai térnyerése miatt aggódik a most előkerült felvételen. Szó szerint a következőket mondja: „Kötelességemnek érzem elmondani, hogy nyilván a zsidó gazdasági és politikai befolyás azért juthatott idáig, mert húsz éven keresztül a Jobbikot leszámítva az összes politikai párt meg az összes kormány ehhez asszisztált” - így Apáti hat évvel ez előtt. Majd ezt mondta:

„Az izraeliek, az izraeli érdekkörök teljesen szabadon garázdálkodhattak, mint Magyarország gyakorlatilag szabad prédává vált, most már nemcsak gazdasági, politikai, társadalmi, hanem igazságszolgáltatási szempontból is. Egyetlen olyan ország sincs a világon, ahol ezt megengedhetnék maguknak, de hát egyszer csak eljön az igazság pillanata, csak felébred az oroszlán, és csak megkapja az a politikai párt a lehetőséget, amely villámgyorsan rendet tenne e téren is, hiszen mi sem a zsebükben, sem a markukban nem voltunk, nem vagyunk és nem is leszünk” - jelentette be nem is annyira ködösítve, hogy mire is lehet számítani egy ne adj' isten hatalomra kerülő Jobbik-kormánytól.

Ezek után a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám összevissza magyarázkodott, azt állítva, hogy Apáti csak az izraeli elnök egyik nyilatkozatára reagált.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője Vona Gáborral Forrás: MTI/Beliczay László

A Mandiner mostani hangfelvétele ezt cáfolja, egyértelműen kiderül belőle, hogy Apáti István súlyosan antiszemita mondatokat mondott. A felvétel 29. percében ugyanis Apáti a következőket mondja: „Tudjuk, hogy miért, hát ő maga (Szanyi Tibor) vallotta be Tomcattel folytatott beszélgetése során, hogy kikkel van tele a XIII. kerület, és ki hogy jár, ha esetleg kirohanásokat intéz ellenük. Hát ezekkel a sajátos étkezési és öltözködési szokásokkal rendelkező, nem biztos, hogy keresztény vallású szavazókkal tudta ő megnyerni a választásokat.” Apáti az említett adásban többször is utalt burkoltan a zsidóságra, a „kiválasztott nép” kifejezést is használva.

A teljes hangfelvétel: