Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntésével kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a "Soros-terv" végrehajtását támogató válaszokat adott.

Gulyás elmondta: az EP - a dublini reformtervezettel kapcsolatos határozata alapján - létrehozna egy állandó, felső létszám- és időkorlát nélküli betelepítési rendszert.

A politikus ezért minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert

a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha".

Gulyás GergelyForrás: MTI/Máthé Zoltán

Beláthatatlan következményei lennének ugyanis annak, ha az EP által elfogadott határozat ebben a formában lép hatályba: tömeges migrációt hozhat Európára és olyan integrációs problémákat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni - mondta Gulyás.

Az EP-határozatból azt is kiemelte, hogy a menedékkérők ellátásának költsége az adott tagállamot terhelné, az áthelyezési kötelezettséget nem teljesítő országokat pedig például a strukturális alapok csökkentésével szankcionálnák.
Gulyás szerint ha a határozat az uniós közösségi jog részévé válik, annak közvetlen következménye lesz az európai országok nyelvének és kultúrájának háttérbe szorulása.
A kormánypárti politikus mindezek miatt minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert "a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha", a kormány pedig csak akkor tud ezzel szembeszállni, ha komoly támogatás áll a konzultáció mögött.

Beláthatatlan következményei lennének annak, ha az EP által elfogadott határozat ebben a formában lépne hatályba: tömeges migrációt hozhat Európára

és olyan integrációs problémákat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni" - mondta.