Taxisokat támadtak meg Budapesten

2017.11.17. 08:36

Öt taxist támadtak meg az elmúlt pár napban Budapesten. Volt, akit egy IX. kerületi címre irányítottak, ahol már baltával várták. Míg a taxis dulakodott, addig az utas kifosztotta - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények. Az Országos Taxis Szövetség szerint a közelgő karácsony miatt válhatnak célponttá a személyszállítók.

Öt taxist támadtak meg néhány nap alatt a fővárosban. Volt, akit megloptak, volt, akinek védekeznie is kellett, egy idős fuvarozóra pedig baltával támadtak. Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint a karácsony közeledte miatt válhattak célponttá a kollégái.

A támadások a város több pontján történtek az elmúlt napokban. Két esetben a Blaha Lujza téri drosztnál ültek be a tolvajok az egyik autóba. Egy idős taxist a IX. kerületbe irányítottak a támadók, ahol az egyik azt kiabálta: "jaj, elütött egy gyereket". Ekkor a taxis kiszállt,

az egyik kapualjból pedig kirontott egy férfi baltával, ezzel ütötte meg a taxist és az autót is. Míg ők dulakodtak, az utas ellopta a taxis tabletjét és pénzét.

Másnap egy gyerekét egyedül nevelő taxisnőtől akart lopni az utasa. Amikor a nő kirakta a XVIII. kerületben, a férfi el akarta lopni a telefonját, de

a taxisnő megvédte magát és lefújta gázszprével.

A Garay téren egy taxis figyelmetlenségét használták ki tolvajok, akik megfosztották az értékeitől, így történt a Vágóhíd utcában és Soroksáron is. A taxisszövetség elnöke szerint nem zárható ki, hogy van összefüggés az esetek között, hiszen eddig ilyen támadások nem voltak.

A rendőrség a baltával támadó férfit elfogta, őt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják, a többi esetben még keresik a tolvajokat.