Lőttek és verekedtek volna a jobbikosok a parlamentben

parlament, planáris ülés, országgyűlés, Jobbik, Apátik István
Apáti István (b)
Vágólapra másolva!
Magából kivetkőzve viselkedett az ellenzék több politikusa az Országgyűlés hétfői ülésén, a prímet ismét a nyíltan antiszemita Jobbik politikusai vitték, de szorosan mögöttük végzett Szél Bernadett és Hadházy Ákos.
Vágólapra másolva!

A hétfői ülésnap folyamán Szél Bernadett és Hadházy Ákos meg akarta akadályozni Németh Szilárd felszólalását. Németh Szilád arról beszélt a parlamentben, hogy a baloldal megszavazta a kötelező betelepítési kvótát az Európai Parlamentben. A két LMP-s politikus házszabályellenes módon „hazudsz" feliratot tartott a fideszes politikus mögé, így próbálták beléfojtani a szót.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos azonban elfeledkezett arról, hogy

az LMP európai parlamenti képviselője is támogatja a kötelező betelepítési kvótát.

Erről az LMP-s Meszerics Tamás a Klubrádióban beszélt: „Kibontakozóban van egy olyan megoldás, amit a magyar közbeszédben le lehet egyszerűsíteni a kvótára. (...) Ez gyakorlatilag nem megy máshogy, minthogy megállapítjuk, hogy mi lenne bármelyik tagállamnak a méltányos részvétel ebben az ügyben. És ez nem megy máshogy, mint kvótával."

Szél Bernadett annyira kikelt önmagából, hogy feljelentéssel is megfenyegette a Fidesz politikusát: „Kérsz egy feljelentést, Szilárd?"

Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP társelnökei sem bírtak magukkal Forrás: MTI/Marjai János

Apáti István verekedésre buzdított

A zsidózásáról ismert Apáti István jobbikos politikus agresszív hangnem fenyegetőzött és fizikai erőszakra buzdított, amikor azt kiabálta Németh Szilárdnak, hogy

Gyöngyösi Márton lövetést kért

A házszabálysértésre az ülést vezető Jakab István többször is felhívta a figyelmet, azonban az LMP-s politikusok erre teljesen fittyet hánytak. Többen azt javasolták, hogy vezessék ki az LMP-s képviselőket.

Gyöngyösi Márton már lövetett volna Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Erre Gyöngyösi Márton – aki korábban listázta volna az izraeli-magyar kettős állampolgárságú képviselőket – rátett egy lapáttal és azt kiabálta be: „Sőt, lelövetni!".