A belgrádi magyar nagykövetségre támadhattak Soros aktivistái

Soros György aktivistái rongálhatták meg a belgrádi magyar nagykövetséget
Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka ismeretlen tettesek megrongálták a Magyarország belgrádi nagykövetségének helyet adó Collegium Hungaricum épületét. A homlokzatra anarchista jelképeket és feliratokat festettek. Többek közt ezt: Szabadságot Ahmed H.-nak. A szír férfi az a terrorizmussal vádolt bevándorló, aki 2015 szeptemberében egy hangosbeszélőn keresztül kerítésbontásra és a rendőrök megtámadására uszította a határon felgyűlt migráns tömeget. A Pesti Srácok forrásai szerint a rongálás mögött Soros György által finanszírozott civil szervezet aktivistáit sejtik.
Vágólapra másolva!

A rongálás szombaton éjszaka 23 óra körüli időben történt – tudta meg a PestiSrácok. A gyalázkodó, illetve Ahmed H. szabadon bocsátását követelő feliratokat vasárnap reggel az épületben lakó külképviseleti munkatársak fedezték fel. Azonnal értesítették a szerb belügyminisztérium Diplomáciai Védelmi Osztályát, valamint feljelentést tettek.

Soros György aktivistái rongálhatták meg a belgrádi magyar nagykövetséget Forrás: Pesti Srácok

A rendőri helyszínelést követően a feliratokat az utcafrontról eltávolították.

Az elkövetők az alábbi szövegeket festették a Collegium Hungaricum homlokzatára:

„Szabadságot Ahmed H-nak!"
„Röszke11!"
„Smrt fašizmu!"
„Free Ahmed H. now!"
„Fasisztákat szolgáltok!!!"

A nagykövetség központi épületét nem rongálták meg.

A Pesti Srácok forrásai azt sejtik, hogy valamelyik Soros György és alapítványa által támogatott civil szervezet aktivistái állhatnak a háttérben.