Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat

2017.11.23. 15:27

Az idén második alkalommal meghirdetett szeretetdoboz-akcióban 7000 nélkülöző családnak szeretnének segíteni szerte a Kárpát-medencében egy-egy doboznyi tartós élelmiszerrel és tisztálkodási szerrel.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta: olajat, cukrot, lisztet, édességeket és  konzerveket várnak az adományozóktól az adventi időszakban.

Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója ismertette: a Nyilas Misi Pakk elnevezésű programban kisgyermekes családoknak gyűjtenek karácsonyi ajándékokat, elsősorban jó állapotban lévő játékokat.

A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 kiemelten rászoruló családnak biztosítanak tűzifát - mondta. Az MRSZ a Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretében idén is támogat 50 - független zsűri által kiválasztott - tehetséges fiatalt száz-százezer forinttal, akik önerőből vagy a családjuk segítségével nem tudnák kibontakoztatni tehetségüket, és akik a támogatást hangszervásárlásra, különböző versenyek nevezési díjaira, különórák kifizetésére költhetik.

A szeretetszolgálat adományokat gyűjt továbbá a szíriai vasárnapi iskola programra. A Közel-Keleti Protestáns Egyházak által koordinált program a háború sújtotta országban élő, traumatizált fiataloknak segít különböző foglalkozásokon. A Magyarországi Református Egyház tervei szerint ötmillió forinttal támogatja a programot a svájci egyházak segélyszervezetén keresztül.

Hozzátette: a gyűjtést a reformáció 500. évfordulóján, október 31-én kezdték, a debreceni nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten a hívek adakozásából 700 000 forint gyűlt össze erre a célra. A szeretetszolgálat a karácsonyi adománygyűjtő programokra december 15-ig várja a felajánlásokat.

A tárgyi adományok gyűjtőpontjainak listája megtalálható a www.jobbadni.hu oldalon. Ugyanitt bankkártyás fizetéssel, a támogatni kívánt programot kiválasztva vagy átutalással, a közlemény rovatba a támogatott program nevét írva is lehet adakozni. Az 1358-as szám hívásával pedig hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a szeretetszolgálat programjait.

Az MRSZ az előző évek adatai alapján azt reméli, hogy ötvenmillió forint értékű támogatást juttathat el a rászorulókhoz az adventi, karácsonyi időszakban.